Korona nedeniyle ilgi artınca sirkeye de hile karıştırdılar: "Laboratuvarda tespiti bile çok zor"

Korona nedeniyle ilgi artınca sirkeye de hile karıştırdılar:
Korona salgınıyla mücadele kapsamında doğal dezenfektanlardan biri olarak kabul edilen sirkenin tüketimi her geçen gün artarken, fırsatçılar sirkeye hile karıştırdı.

Milliyet'in haberine göre, Gıda mühendisi Görkem Kıllı, doğal ile sahte sirke arasında çok belirgin bir ayrım olmadığını, sahtesini anlayabilmenin zor olduğunu söyledi. Kıllı, “Farkı uzmanlar anlayabilir. Asitik asitten ya da sentetik asitten üretilen sirkelerde biraz daha keskin bir koku olur. Elma ve üzüm sirkesinde meyveden gelen bileşenlerin kokusu olur. Bunu tüketicilerin algılaması, laboratuvarda tespiti bile çok zor” dedi.

Özel bir sirke firmasının genel müdürü Gürhan Güven, “Gerçek sirke uzun sürede oluşur. Sahtekarlar kimyasal reaksiyonla asitik asit üretip onu seyrelterek sirke diye satıyor” dedi.

 

 

 

Günün Karikatürü
Yeniçağ karikatur / Emre Ulaş
Tüm Hakları Saklıdır ©
Yeni Çağ Gazetesi

İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel: (0212) 452 40 40
Faks: (0212) 452 40 58