Korona sonrası ilk sınav böyle başladı

Korona sonrası ilk sınav böyle başladı
Korona virüs salgını sonrası ilk kapsamlı sınav Ankara’da Milli Savunma Üniversitesi’ne aday öğrenci belirlemek için gerçekleşti. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınav, Ankara’da belirlenen okullarda başladı. Sınava girecek öğrenciler, salonlara korona virüs tedbirleri kapsamında belirlenen önlemler çerçevesinde alındı.

Ankara’da, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na (2020-MSÜ) katılan adaylar, koronavirüs tedbirleri kapsamında sınav merkezlerine alındı.

msu-sinavina-girenler-koronavirus-onlemleriyle-salonlara-alindi-9136-dhaphoto3.jpg

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen sınav, Ankara'da belirlenen okullarda yapıldı. Korona virüs önlemleri kapsamında binalar, sınav öncesi temizlendi ve dezenfekte edildi.

msu-sinavina-girenler-koronavirus-onlemleriyle-salonlara-alindi-9136-dhaphoto2.jpg

Keçiören'de bulunan Kalaba Lisesi'ne sınava katılmak için gelen adaylar, maske takıp, ellerini dezenfekte ederek, salonlara alındı. Sınav binalarının bahçelerine ise adaylar ve görevliler dışında kimse alınmadı. Görevliler, adayları sosyal mesafe kuralına uymaları için sık sık uyardı. Korona virüs salgını sürecinde gerçekleştirilen ilk sınavın sonuçları, 7 Temmuz'da açıklanacak.

msu-sinavina-girenler-koronavirus-onlemleriyle-salonlara-alindi-4067-dhaphoto5.jpg

Milli Savunma Üniversitesi'ne girecek öğrencilerin belirleneceği sınav 135 dakika sürecek. Sınava katılan adaylara Türkçe'den 40, Temel Matematik'den 40, Sosyal Bilimler'den 20 ve Fen Bilimleri testinden ise 20 olmak üzere toplam 120 soru soruldu.

kayseri-ve-nevsehirde-msu-aday-belirleme-sinavi-basladi-7651-dhaphoto2.jpg