'Korona virüs bitsin' diyerek 180 kurban kestiler

'Korona virüs bitsin' diyerek 180 kurban kestiler
Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde aralarında 7 köy ve 3 mezradan vatandaşların bulunduğu bir grup korona virüs salgının bitmesi için 180 kurban kesti. Kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı öğrenildi.

Korona virüs salgını nedeniyle Hakkari'deki vatandaşlar kurban keserek, etleri ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Şemdinli ilçesinin Güzelkonak, Korgan, Üzümkırın, Tatlıca, Durak, Alkeva, Yufkalı, Tatlıca ve 3 mezrasında oturanlar, Corona Virüsü salgınından kurtulmak için kurban kesti. Toplanan yöre halkı, kurban kesip, dualar etti.

2 gün boyunca 180 koyunun kesildiği etkinliğe 21'inci dönem Doğru Yol Partisi Milletvekili Hakkı Töre de katıldı. Kurbanları, ülkenin Corona Virüsü belasından kurtulması için yaptıklarını ve etleri ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını belirten Hakkı Töre, şöyle konuştu:

"Sadaka, belaları, musibetleri uzaklaştırır. Biz de örnek olarak bu mıntıkamızdaki köylülerimizde kurban kestik. Bunun niyeti ise sadakadır. Ülkemiz bir belanın içinde. Bu belanın bitmesini istiyoruz. İnşallah kısa süre içinde memleketimize yayılmaz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın isteği üzerine bunu yaptık. Amacımız ve gayemiz belalardan ve bu hastalıktan kurtulmak. Bu anlamda da kesilen kurbanları civarda bulunan köylerindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Allah kabul etsin."