Elleriniz kırılsın: Virüs nedeniyle aylardır evine gitmeyen sağlıkçıyı öldüresiye dövdüler

Elleriniz kırılsın: Virüs nedeniyle aylardır evine gitmeyen sağlıkçıyı öldüresiye dövdüler
Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki korona virüs servisinde çalışan Acil Tıp Teknisyeni Eyüp Toprak, iki hasta yakını tarafından saldırıya uğradı. Olay güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, hastaneye muayene olmaya gelen bir hastanın yakınları uzun süredir beklediklerini söyleyerek taşkınlık çıkardı.

Bu sırada korona virüsü tanı odasında görevli Eyüp Toprak, hasta yakınlarına sessiz olmalarını söyledi. Küfürler etmeye başlayan hasta yakınları, Toprak’a yönelerek tekme ve yumruklarla saldırdı.

Hastanedeki güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile kavga sonlandırılırken, Toprak’ın yüzüne aldığı yumruk darbeleri ile burnunun kırıldığı belirlendi. Burnunda 3 kırık tespit edilen genç sağlıkçı, 10 gün iş göremez raporu alarak, kendisini dövenlerden şikayetçi oldu.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Hasta yakınlarının Eyüp Toprak’a saldırma anı ise hastanenin güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı. Görüntülerde, 2 kişinin Toprak’a yumruk ve tekmelerle vurması ile güvenlik görevlilerinin araya girerek kavgayı sonlandırması yer aldı.

BAKAN KOCA: KABUL EDİLİR DEĞİL

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise şu açıklamalarda buldu:

"Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti artık duymamamız gerektiğini düşünüyorum. Hayatını ortaya koyarak bir gayret içine giren sağlık çalışanlarımızın böyle bir şiddet olayıyla karşı karşıya kalmaları kabul edilebilir değil.

Yüce Meclisimizin şiddete yönelik yasa hazırladığı dönemde böyle bir olay yaşamamalıydık. Erken dönemde salıverildikleri şeklinde haber oldu ama ben yargımızın gerekeni yapabileceğine inanıyorum."