Korona virüse kalkan oluyor. Zırh gibi koruyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Korona virüse kalkan oluyor. Zırh gibi koruyor, bağışıklığı güçlendiriyor
Korona virüse karşı uzmanlar çeşitli önerilerde bulunurken, kış mevsiminde hastalanmamaya ve bağışıklığı güçlendiren gıdalara tüketmeye özen göstermek gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, korona virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için probiyotikten zengin besinlere önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, korona virüse karşı alınması gereken önlemlerin yanında özellikle kış mevsiminde hastalanmamaya ve bağışıklığı güçlendiren gıdalar tüketmeye özen göstermek gerekiyor. Uzmanlar, korona virüse kalkan olan gıdaların beslenme düzeninde mutlaka olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuğba Küçük, korona virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için probiyotikten zengin besinlere önem verilmesi gerektiğini söyledi. Küçük, korona virüse karşı bağışıklığın nasıl artırılabileceği konusunda bilgi verdi. Peki, korona virüse karşı bağışıklığı güçlendirmek için hangi besinleri tüketmek gerekir? İşte bağışıklığı güçlendiren süper besinler...

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN...

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için güne kahvaltıyla başlamanın ve herhangi bir sağlık problemi yoksa her gün bir yumurta tüketilmesi gerektiğini belirten Küçük, "Tam tahılları tüketmeyi ihmal etmeyin. Yağlı tohumları beslenmenize ekleyin. Badem, yer fıstığı, ay çekirdeği, fındık gibi yağlı tohumlar bağışıklık sistemini destekleyen E vitamini içerir. Bu nedenle beslenmenizde mutlaka yağlı tohumlara yer verin.

İMMÜN SİSTEMİNİN EN GÜÇLÜ DESTEK KUVVETLERİNDEN BİRİ...

Bağışıklık sistemi söz konusu olduğunda ön plana çıkan ögeler ise A, C, E vitaminleri ile çinko minerali oluyor. Omega-3 yağ asitleri de yine immün sisteminin en güçlü destek kuvvetlerinden biridir. Mevsime uygun beslenerek aslında bu saydığımız tüm besin ögelerini, kolaylıkla bağışıklık sistemimize sunabiliyoruz. Özellikle de mevsimine göre taze sebze, meyve tüketimi çok önemlidir. C vitamini ve beta karotenden zengin sebze, meyveleri diyetimizde bulundurmalıyız.

i-1-052.jpg

Çinko içeren balık, yumurta, sütle birlikte tam buğday içeren tahıl ürünlerini de tüketmeliyiz. Keten tohumu, omega 3 kaynağı olarak bilinir ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcıdır. Maydanoz, yeşilbiber, portakal, kivi, enginar gibi sebze ve meyveler yüksek miktarda C vitamini; zeytinyağı, ceviz, kaju ve türevleri E vitamini; havuç, ıspanak, brokoli, pırasa, bal kabağı gibi sebzeler ise bir A vitamini türevi olan beta karoten içerir.

DOĞAL ANTİBİYOTİK OLARAK BİLİNEN...

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak hem yemeklerimizin vazgeçilmez bir lezzeti hem de sağlık için şifa olarak kullanılır. A, B, C vitaminleri, sülfür bileşikleri, aminoasitler, kalsiyum, çinko magnezyum minerallerini içerir. Sarımsak bağışıklık sistemini güçlendirir. Çorbalarda ve et yemeklerinde kullanılabilir. Taze zencefil B6 vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, manganez ve lif açısından zengindir. İçtiğiniz suya ceviz büyüklüğünde taze zencefil ekleyebilirsiniz" dedi. Sarımsağı yoğun kokusu sebebiyle tüketemiyorsanız sarımsak tozunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

0x0-bagisikligi-guclendiriyor-koronaviruse-kalkan-oluyor-1606566145495.jpg

BU DÖNEMDE DAHA FAZLA ÖNEM VERMEMİZ GEREKİYOR

Virüse karşı koruma sağlarken probiyotikten zengin besinlere de ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Küçük, "Vücudumuzun savunma askerleri yani bağırsaklarımız bağışıklık sistemimizi oluşturuyor. Biz bu süreç içinde beslenmemize ve bağışıklığımızı güçlendirecek besinleri ne kadar çok tüketirsek o kadar koruyucu önlemleri artırmış olacağız. Bizim doğal probiyotiklerimiz arasında yoğurt, evde yaptığımız kırmızı pancar turşusu ve suyu var. Koronavirüsüne karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek amaçlı probiyotikten zengin besinlere bu dönemde daha fazla önem vermemiz gerekmektedir" şeklinde konuştu.