Korona bitmeden yeni salgın alarmı. İşte hedef aldığı yaş grubu

Korona bitmeden yeni salgın alarmı. İşte hedef aldığı yaş grubu
Koronavirüs salgını bitmeden dünyanın yeni bir salgının pençesine düşebileceği iddia edildi.

Tüm dünyada koronavirüs salgını hız kesmeden sürerken, yeni bir salgının daha ortaya çıktığı bildirildi.

Uzmanlar saatler içinde kurbanlarını saatler içinde öldüren bu hastalıktan en fazla etkilenen yaş grubunu be semptomları açıkladı.

Hürriyet''ye yer alan habere göre, ülkede paniğe neden olan bu durum ile ilgili soruşturma başlatıldı. Dr Neeta Kulshrestha''nın ''Hastanelerdeki hastalar, özellikle çocuklar çok hızlı ölüyor'' sözleri ise durumun vahametini gözler önüne serdi.

Henüz resmi bir açıklama bulunmasa da uzmanlar sivrisinek kaynaklı viral bir enfeksiyon olan dang hummasının ölümlerin ana nedeni olabileceğine inanıyorlar.

Dang virüsü ile hastalanan insanların yaklaşık yüzde 5’i bu durumdan ciddi bir şekilde etkileniyor. Bunların küçük bir bölümünde hastalık hayati riskin oluşmasına neden oluyor.

Semptomlar ise kişi dang virüsüne maruz kaldıktan sonra 3 ila 14 gün arasında ortaya çıkıyor. Genellikle, çocuklarda dang hummasının semptomları soğuk algınlığı veya mide iltihabı (kusma ve ishal) semptomları ile aynıdır.

Çocukları yetişkinlere oranla daha çok etkileyen Dang virüsü bulaşan insanların yüzde 80’inde hiçbir semptom görülmemekte ya da sadece hafif semptomlar oluşmaktadır.

İlgili Haberler