Kosova'da kaç Türk askeri olduğu açıklandı | Kosova - Sırbistan savaşı çıkmak üzere neredeyse

Kosova'da kaç Türk askeri olduğu açıklandı | Kosova - Sırbistan savaşı çıkmak üzere neredeyse
Kosova'daki NATO ve müttefik güçler şu anda 350 Türk ve 40 Ukrayna askeri de dahil olmak üzere 3 bin 775 kişiden oluşuyor.

Önce Suriye’de, ardından Ermenistan ve Azerbaycan arasında yaşananlardan sonra, bugünlerde dünyanın gözü kulağı Ukrayna Rusya savaşındaydı.

Ukrayna-Rusya savaşı bitmeden Avrupa''nın göbeğinde yeni bir savaşın çanları çalıyor.

Kosova hükümeti tarafından hazırlanan, Sırp vatandaşlarının Sırbistan kimliğini ve araç plakalarını Kosova topraklarında kullanamayacağına ilişkin düzenleme, iki ülke arasında tansiyonu tırmandırdı. Bölgeden çatışma sesleri yükselirken, Kosova polisi ölen ya da yaralanan olmadığını duyurdu.

İki ülkenin sınırlarını kapatmasından sonra Sırbistan Cumhurbaşkanı Alexandar Vucic egemenlik haklarını kullanan Kosova yönetimini tehdit etti, Kosova Cumhurbaşkanı Albin Kurti ise gerilimden Sırpları sorumlu tuttu.

Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova''nın konuyla ilgili sosyal medya hesabına düştüğü not dikkat çekti.

İşte Khalilova''nın paylaşımı;

"Kosova''daki NATO ve müttefik güçler şu anda 350 Türk ve 40 Ukrayna askeri de dahil olmak üzere 3 bin 775 kişiden oluşuyor."

KOSOVA-SIRBİSTAN ARASINDA NELER OLUYOR?

Kosova’da yarın yürürlüğe girecek olan ülkeye girmek isteyen Sırbistan plakalı araçlara yönelik geçici plaka ve geçiş belgesi uygulamasına saatler kala tansiyon yükselmiş, ülkenin kuzeyinde yer alan ve Sırpların yoğunlukta yaşadığı Mitroviça’da siren sesleri ve silah sesleri yükselmişti. Polis, silah seslerini doğrulamış ölen ya da yaralanan olmadığını ifade etmişti. Siren seslerinin ise yarın yürürlüğe girecek olan geçici plaka ve geçiş belgesi uygulamasını protesto etmek amacıyla kentteki Sırpları toplanmaya ve protestoya davet etmek için çalındığı ifade edilmişti.

İlgili Haberler