KPSS Alan Bilgisi oturumları tamamlandı

KPSS Alan Bilgisi oturumları tamamlandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen 2021-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu Alan Bilgisi oturumları tamamlandı. KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1 ve 2'nci oturumu ile bilikte 3’üncü oturumun tamamlanmasıyla birlikte adayların gözleri, sonuçların açıklanacağı 16 Eylül’e çevrildi.

Gözler 16 Eylül’e çevrildi! KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen 2021-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu Alan Bilgisi 3''üncü oturumu başladı. 7 Ağustos’ta yapılan sabah ve öğleden sonra yapılan KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1 ve 2''nci oturumunda adaylara, çoktan seçmeli 120''şer soru yöneltilirken, 150 dakika süre tanındı.
Bugün de son olarak 2021-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisinin işletme,  muhasebe, istatistik testlerinden oluşan üçüncü oturumu yapıldı.  Saat 10.15''te başlayan KPSS Alan Bilgisi Sınavları''nın üçüncü oturumunda adaylara, çoktan seçmeli 120 soru yöneltildi ve soruları cevaplamaları  için 160 dakika verildi.

KPSS''DE KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ ALINDI

ÖSYM, Kovid-19 salgınına karşı 2021-KPSS Alan Bilgisi Sınavları öncesinde tedbir aldı. Bu kapsamda, sınav binalarının detaylı temizliği  yaptı. Ayrıca buralar dezenfekte edildi.

Adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve  dezenfektan dağıtıldı. Sınav  görevlilerine de maske ve dezenfektanla lateks eldiven verildi. Adaylar ve  görevliler, kendi maske ve/veya siperlikleri ile de sınava alındı.
 
Kovid-19 durumu olan adaylar, sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı  salonlarda sınava girdi. Sınav görevlileri ve adayların Kovid-19 durumları,  HES kodları aracılığıyla takip edildi.

Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için  adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmadı. Adaylar, sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal  mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirildi. Ayrıca, sınav günü nüfus cüzdanını kaybedenlere geçici kimlik belgesi  vermek için nüfus müdürlükleri açık tutuldu. 

KPSS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM''nin gerçekleştirdiği sınavlara ilişkin KPSS soru ve cevap kitapçıkları 1-2 gün içerisinde resmi sitesi üzerinden erişime açılması bekleniyor. KPSS soru ve cevaplarının Pazartesi günü yayımlanması bekleniyor.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

KPSS sonuçları 16 Eylül 2021 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar ÖSYM''nin sonuç açıklama platformu olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrenilebilecek. Sınav sonucunu öğrenebilmek için T.C. Kimlik Numaranız ile size özel belirlenen ÖSYM Aday Şifrenizi sisteme girmeniz yeterli olacak.

İlgili Haberler