Kerry, Ankara’ya çantası dolu geldi

Kerry, Ankara’ya çantası dolu geldi
Kerry, Ankara’ya çantası dolu geldi

Davutoğlu ile ortak basın toplantısında konuşan Kerry, “Başbakan Erdoğan’la aynı fikirde değiliz ve karşı çıkıyoruz&

Davutoğlu ile ortak basın toplantısında konuşan Kerry, “Başbakan Erdoğan’la aynı fikirde değiliz ve karşı çıkıyoruz” dedi

 

ABD ile Türkiye’nin arasına Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Avusturya’da yaptığı konuşmada söylediği, “Tıpkı siyonizm, antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi İslamofobiyanın da bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır” şeklindeki sözleri girdi.  ABD Dışişleri Bakanı Kerry, indiği Ankara’da ayağının tozuyla Başbakan Erdoğan’ın siyonizmle ilgili sözlerini eleştirdi. Erdoğan’ın sözlerini değerlendiren  Bakanı Kerry, “Başbakan Erdoğan’la aynı fikirde değiliz ve karşı çıkıyoruz” diye konuştu. Kerry dün  Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Kerry ve Davutoğlu’na siyonizm tartışması soruldu. Davutoğlu bu soruya, “Biz hiçbir zaman, hiçbir ülkeye düşmanca açıklamalarda bulunmadık” diye cevap verdi.

 


Bakış açımız farklı

 


Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Düşmanca tavır gösteren ülke İsrail’dir. Ne oldu da, uluslararası sularda seyreden gemiye sanki bir düşman gemisi gibi saldırıda bulunuldu. Mavi Marmara olayı olana kadar biz büyük çabalar sarf ettik. İsrail’in tutumu düşmanca denebilir. Bu dokuz masum insanın suçu neydi? İsrail hem bize, hem Batı Şeria’daki bölge halklarına karşı tutumunu gözden geçirmelidir. Antisemitizme karşı çıktığımıza tarih şahittir. Biz her zaman Ortadoğu’da barış için her türlü çabası göstermeye hazırız. İsrail olumlu açıklama duymak istiyorsa tavrını değiştirmeli.” Kerry, ise aynı soruyu Davutoğlu ile aynı düşünmedik diyerek cevapladı. Kerry, “Ben bu konuyla ilgili olarak 2 yıldır çalışıyorum. Elbette bu açıklamanın ardından bu biraz daha karmaşıklaşacaktır. Ben bu konuyu açık açık dile getirdim. Başbakan’a da bunları söyleyeceğim” diye konuştu.