450 milyonluk Arena 5 dakikalık kara teslim

450 milyonluk Arena 5 dakikalık kara teslim
450 milyonluk Arena 5 dakikalık kara teslim

Galatasaray-Juventus maçında büyük bir rezalet yaşandı. Karşılaşma 33. dakikada skor 0-0 devam ederken az bir kar yağışının ardı

Galatasaray-Juventus maçında büyük bir rezalet yaşandı. Karşılaşma 33. dakikada skor 0-0 devam ederken az bir kar yağışının ardından oyun alanını belirleyen çizgilerin kapanması nedeniyle bugün saat 14.00’e ertelendi. 450 milyon TL’ye mal olan stat zemininin ısıtma sistemi devreye girmedi.

 

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki Galatasaray-Juventus karşılaşması, ani kar yağışı sonrası saha çizgilerinin kaybolması nedeniyle Portekizli hakem Pedro Proença tarafından skor 0-0 devam ederken bugün saat 14.00’e ertelendi. Türk Telekom Arena’daki maçın 25. dakikasında aniden başlayan yoğun kar yağışı, saha zemininin bir kaç dakika içinde beyaza bürünmesine neden oldu. İlk olarak oynanan top, kırmızı renkli bir başka topla değiştirilirken, 33. dakikada hakem Pedro Proença, oyunu durdurarak, yanına çağırdığı futbolcularla bir süre görüştü. Görüşmenin ardından takımlar soyunma odasının yolunu tuttu ve müsabakaya 20 dakika ara verildiği anons edildi. Soyunma odasına giden hakemler daha sonra çıkış tüneli önünde bekleyerek sahanın temizlenmesini ve hava şartlarını kontrol etti. Maçın durmasının ardından sahaya giren görevliler, saha zeminin temizlemeye başladı. Saha çizgileri turuncu renkle yeniden çizildi. Portekizli hakem takım kaptanları ve UEFA yetkilileri ile bir süre toplantı yaptı. Daha sonra yeniden sahaya çıkan Proença iki adım attıktan sonra geri döndü ve müsabakayı ertelediğini duyurdu. Hakemin futbolcuların sakatlanma tehlikesi ve çizgilerin yeniden kaybolma olasılığı nedeniyle maçı ertelediği bildirildi. Henüz 2 yıllık bir stat olan Türk Telekom Arena’nın çok az bir kar yağışına teslim olması skandal olarak değerlendirildi. 450 milyon TL’ye mal olan Türk Telekom Arena’da dün büyük bir rezalet yaşandı. 12 milyon dolara mal olması beklenen kaynak yaratılmadı ve stadın üzeri kapatılmadı. Bütün bunların yanı sıra hala stadın doğal gaz tesisatı tam olarak döşenmiş durumda değil. Kılıç “Stadın üstü kapalı olsa bu güzellik olmazdı! Başka bir gün kar yağdığında sahaya ay-yıldız yapalım. Zemin top için olmasa da kartopu için uygun’yazdı. Arena geçen sezon oynanan Cruj maçında da patates tarlasına dönmüştü. Öte yandan zemini temizleme çalışmalarına sadece 7 görevlinin katılması da büyük skandal olarak nitelendirildi. Kar yağışının günler önceden bilinmesine rağmen önlem alınmaması da garip karşılandı. Öte yandan Galatasaray Kulübü resmi internet sitesi saha zemini ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

Avrupa Ligi artık garanti

Galatasaray’ın grubundaki diğer maçta Real Madrid deplasmanda Kopenhag’ı 2-0 mağlup edince sarı-kırmızılılar, UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmeyi garantiledi. İspanyol ekibinin gollerini 25’de Modric ve 48’de Ronaldo attı. 89’da Ronaldo bir de penaltı kaçırdı. Cimbom, Juventus’u yenerse Şampiyonlar Ligi’nde ikinci turdan itibaren yoluna devam edecek. Aslan, kaybetmesi ya da berabere kalması halinde ise Avrupa’ya veda etmeyecek ve Avrupa Ligi’nde mücadelesini sürdürecek.

 

UEFA’dan Galatasaray’a tepki

* UEFA karşılaşmanın saha koşulları nedeniyle ertelenmesini tepki ile karşıladı. Geçen sezon Cluj maçında da saha zemini bataklık haline dönmüş ve futbolcuların topu kontrolü bile zorlaşmıştı. Avrupa futbolunun patronunun Galatasaray’a ateş püskürdüğü ve bundan sonra Arena’da karşılaşma oynanmasına izin vermeyebileceği kaydedildi.
* Türk Telekom Arena Stadı’nda oynanan Galatasaray-Juventus maçı öncesinde iki takım futbolcuları sahaya Nelson Mandela’ya mesaj gönderen bir pankart ile çıktı. İki takım futbolcularının kol kola poz verdiği sırada önlerindeki pankartta ” Dünya seni asla unutmayacak Mandela’yazıyordu... Sahanın ortasında da ’Irkçılığa hayır’pankartı vardı. Geçtiğimiz cuma günü oynanan Galatasaray-Elazığspor maçında Eboue ve Drogba, üstünde Mandela’ya mesaj gönderen tişörtler giydiklerinden dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevkedilmişti.
* Galatasaray Kulübü, Eboue ve Drogba’nın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevkedilmesine tepki olarak ve oyuncularına destek olmak amacıyla TT Arena Stadı’na, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Güney Afrika Eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela’nın fotoğrafını astı. Fotoğrafta ’Renklerin kardeşliği’ve ’Mirasın kalplerimizde’yazıları yer aldı.
* Karşılaşma öncesi stadın skorbordunda tribünlerden taraftar görüntülerine yer verilirken, Fenerbahçe atkısıyla tribünde bulunan bir taraftarın gösterilmesine ıslıklarla tepki verildi.