Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Sabahattin ÖNKİBAR

Sabahattin ÖNKİBAR

Kürt kanı diyor, Türk Milleti diyemiyor!

Başbakan Erdoğan önceki akşam Kanaltürk TV’de şöyle bir söz ediyor:
“Bayrağımızın alında Türk’ün kanı da var, Kürt’ün kanı da var, Laz’ın kanı da var, Çerkez’in kanı da var, Boşnak’ın kanı da var, Arnavut’un kanı da var.”
Başbakan’ın bu beyanını Çinli, Japonyalı, Avustralyalı ya da Arjantinli bir akademisyen duysa muhtemelen şu sonuca varacaktır:
-Türklerin bayrağı ya da bağımsızlığı için pek çok ulus kan akıttı ve Türklere devlet kurdurdu.
Evet Tayyip Erdoğan sanki bin yıldır ortak idealler uğruna devletler kurup ölüme beraber koşan bir ulusu değil de Birleşmiş Milletler’i tasvir ediyor!
Şu tabloya bakar mısınız, bin yıldır adı Türk olan bir ulusa Başbakanlık yapıyor ama o hâlâ ona Türk Milleti demiyor!
Söylediklerinin bırakın insafla, sosyoloji bilimi ve tarihle de uyumu yok!
Erdoğan hem ümmetçi alışkanlıklarının tezahürlerini sergiliyor hem de kafasında var olan yeni idari planlamaya yani federatif yapıya kamuoyunu alıştırarak hazırlıyor.
Türklüğü ısrarla 36 etnik yapıdan biri olarak sunması, bu bakışını teyit ediyor!
Öyle olmasaydı, Türklük ya da Türk Milleti gibi bütün 73 milyonu kapsayan çatı veya üst kimliği neredeyse her konuşmasında alt kimlik olarak sunmazdı.
Osmanlı’yı ihya ile Sultan ya da Başkanlık düşlerini gören Tayyip Bey’in bu özlemlerinden ötürü böyle davranmasını anlarım da, Türk milliyetçiliğinin sembolü olmuş Muhsin Yazıcıoğlu’nun devamıyız diyenlerin bu çizgiye girmesini ve Erdoğan’ın ardına takılmasını hiç mi hiç anlayamıyorum.
Sadece Başbakan’ın bu bakışı bile on tane 12 Eylül’den hesap sormayla takas edilebilecekken (ki hesap sorma asla yok) bunun görmezden gelinmesi AKP ile BBP arasında var olan esrarengiz ilişkiyi kanıtlayan net bir belge değil midir?
Bunları hatırlatıp sorguladığım için BBP’li üst yönetim bize kızıyor ama BBP tabanından emin olunuz müthiş destekler alıyor ve parti yönetiminin AKP ile özdeşleşmesine duydukları öfkeye şahit oluyorum.
Tekrar ediyorum sadece bu boyut yani Başbakan’ın Türk milleti dememesi ve milletimizi etnik bir aşure gibi sunması bile bu referandumda hayır demeye bin kere yeter de artar bile!
Teşbihte hata olur mu bilmem ama referandumda AKP’nin peşine takılmak, bir hahamın ya da papazın ardına takılıp cennete gidilebileceğini düşünmek gibi bir şeydir.
Bakın bugün Başbakan Diyarbakır’da olacak, dikkat edin bir kere olsun hepimiz Türk milletinin unsurlarıyız diyebilecek mi?
 Referandumda oylanacak olan maddelere şayet evet denilirse son bağımsız kale yargı da topyekun düşecek ve devletin tamamı AKP tarafından fethedilecektir.
Kendisini Türk Milleti’nin parçası gören herkesin bu referandumda tarihsel bir sorumluluğu vardır.


Kafam karıştı...
Kılıçdaroğlu Pamuk’u niçin aradı?
Kemal Kılıçdaroğlu kafa karıştırmaya devam ediyor.
Kemal Bey referandumda evet diyeceğini açıklayan Orhan Pamuk’u aramış.
Hürriyet’ten Şükrü Küçükşahin’in,  “Ne konuştunuz”  sorusuna Kılıçdaroğlu,  “Şunları konuştuk”  diyememiş ve  “Konuşma aramızda”  karşılığı vermiş...
Dedim ya tam bir kafa karışıklığı...
Yahu  “Türkler 1 milyon Ermeni’yi ve onbinlerce Kürdü katletti”  diyebilen bir adamla ana muhalefet lideri; partisinin genel sekreteri, genel başkan yardımcısı ve kendini destekleyen bir gazeteciden bile saklayacak şekilde ne konuşur?
Kılıçdaroğlu niçin; Orhan Pamuk’a şunları şunları söyledim, diyemez ama daha önemlisi kendisinin bu Sezen Aksu’dan Orhan Pamuk’a kadar bu ülkenin en temel kutsallarına karşıt olanlara, sövenlere düşkünlüğü nedendir?
Kemal Bey Atatürk’ün koltuğunda oturuyor ama o Atatürk’ün emanetine sövenlere habire telefonlar açıyor...
Hayır bunun adı ikna ya da imaj çalışması olamaz zira Orhan Pamuk’un görevi ya da misyonu belli, o adama Nobel’in Türkiye’ye iftiralar yapsın ve içeriden bir cephe açsın diye verildiği ortada. Dolayısı ile böyle birini Atatürk’ün mirasçısı olan bir parti lideri özel olarak arayıp konuşmaz.
Kılıçdaroğlu’na hayır cephesinde olduğu için omuz veriyoruz lakin bırakın beni, çok keskin CHP’ilerin bile zihnini bulandırmaya devam ediyor!
Hep AKP’nin gizli bir gündemi veya ajandası var diyoruz ya, böyle devam ederse emin olun Kılıçdaroğlu için de aynı şey söylenmeye başlanacak!
Sahi Kemal Bey şehit aileleriyle neden fotoğraf vermez, gazileri niçin ziyaret etmez?
Tekrar ediyorum, Atatürk’ün partisinde salyangoz sattırmazlar adama, kendine gel Kemal Bey!

Yazarın Diğer Yazıları