Kurtlar Vadisi'nin Deve Tuncay lakaplı ünlü oyuncusu Osman Wöber hayatını kaybetti

Kurtlar Vadisi'nin Deve Tuncay lakaplı ünlü oyuncusu Osman Wöber hayatını kaybetti
Bir dönemin ünlü dizisi Kurtlar Vadisi’nde ‘Deve Tuncay’ olarak anılan oyuncu Osman Wöber hayatını kaybetti.

Kurtlar Vadisi’nin Deve Tuncay’ı oyuncu Osman Wöber hayatını kaybetti. Wöber''in hayatını kaybettiği haberini meslektaşı Zafer Algöz duyurdu.

Zafer Algöz paylaşımında, "Sevgili arkadaşımız Osman Wober’ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun" dedi.

KURTLAR VADİSİ’NİN DEVE TUNCAY’IYDI

Wöber, ünlü dizi Kurtlar Vadisi’nde Deve Tuncay olarak anılıyordu.

OSMAN WÖBER KİMDİR

Sinema ve tiyatro oyuncusu ve yönetmeni, yapımcı. 27 Şubat 1960, Ankara doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü. Devlet Tiyatrosunda tiyatroya başladı. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncularının oyunlarında roller aldı.

1988 - 1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995 - 1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu''nda Müdür ve Sanat Yönetmenliği yaptı. Goethe Enstitüsü bursuyla tiyatro çalışmalarında bulundu. 2001 yılında yeniden İstanbul Devlet Tiyatrosunun başına getirildi. Devlet Tiyatroları''nın sahnelediği ve Memet Baydur''un yazdığı oyun olan "Kamyon"''un yönetmenliğini yaptı. Sekizinci Saat, Cumhuriyet gibi filmlerde roller üstlendi. Şimdiye dek 16 film ve dizide rol alan Osman Wöber, 2017 yılında ekranlara gelen İsimsizler dizisi oyuncu kadrosunda da rol aldı.

Rol Aldığı Bazı Tiyatro Oyunları:

Arturo Ui''nin Önlenebilir Tırmanışı / Oyuncu - 1999

Aile İşi (Sami, 2016)

Osmanlı Tokadı (İskender, 2013)

Hayat Devam Ediyor (2011-2012)

Kurtlar Vadisi Pusu (Tuncay Kantarcı, 2007-2015)

Kurtlar Vadisi (Tuncay Kantarcı, 2003-2005)

İnce İnce Yasemince (Başkomiser, 1994).

 

İlgili Haberler