Kuş çarpan THY uçağı acil iniş yaptı

Kuş çarpan THY uçağı acil iniş yaptı
İstanbul - Antalya seferini yapan Türk Hava Yolları(THY)'nın tarifeli uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra kokpit camına kuş çarpması nedeniyle İstanbul Havalimanı'na geri dönmek zorunda kaldı.

Edinilen bilgilere göre, 286 yolcusuyla THY'nin İstanbul - Antalya seferini yapan TK-2430 sayılı Airbus 330-300 tipi uçağı saat 17.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'ndan kalktıı. Kalkıştan bir süre sonra uçağın kokpitine kuş çarptı.

Çarpma sonucu kokpitin sol ön camında çatlama meydana gelirken, uçağın pilotları, Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek geri dönüş izni istedi. İstanbul Havalimanı'na sorunsuz bir şekilde inen uçağın yolcuları terminale alındı.

Uçak seferden çekilirken, yeni bir uçakla uçuşun gerçekleştirildiği belirtildi.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA DA UÇAKTAYDI

Olayın ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Küçükkaya şunları yazdı:

"THY’nin İstanbul Yeni Havalimanı’ndan kalkan 2430 sefer sayılı Antalya uçağı, havada uçağa kuş sürüsü çarpması nedeniyle geri döndü. Uçak, seferini yarıda kesip, İstanbul havalimanına iniş yaptı. Uçağın kokpit camında çatlama meydana geldi.

Uçak, Antalya yolunda iken, pilot; ‘bir kuş sürüsü çarptığı için, kokpit camında meydana gelen çatlak nedeniyle sivil havacılık kuralları gereği İstanbul Yeni Havalimanı’na geri dönmek zorunda kaldı’ anonsu yaptı.

THY Kriz yönetimi becerisi sıfır. En ufak bi açıklama yok. Yolcuları balık istifi doldurdular. Kimse ne yapacağını bilmiyor. Uçak mı değişecek, sefer mi iptal edilecek keşke bi bilgilendirme yapılsa."

KUŞLARIN GÖÇ YOLU

Havalimanının inşaatının yapılacağı bölge ilk açıklandığında havacılık ve çevre uzmanları ciddi uyarılarda bulunmuşlardı.

Çevre uzmanları, havalimanı inşaatının kuşların göç güzergahında yer aldığını belirterek, “dünyanın en yoğun göç yollarından biri olan İstanbul üzerinden göç eden kuşlar için küresel kıyım anlamına geliyor” demişti.

3. havalimanı projesi ihalesini alanlardan Limak Holding ise sinyaller yoluyla kuşların göç rotalarını değiştirileceğini ve kuşları eğiterek farklı alanlara yönlendireceklerini açıklamıştı.

İlgili Haberler