Kuyumcu bankalardaki dolar operasyonunu açıkladı. Gittiği şubede yaşadığı olayı anlattı

Kuyumcu bankalardaki dolar operasyonunu açıkladı. Gittiği şubede yaşadığı olayı anlattı
CHP heyeti Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde esnafı dinledi. Bir kuyumcunun anlattıkları ise dikkat çekti. Bankalarda yaşadıklarını dile getiren kuyumcu "Kredi isteyince ne yapacaksın diye soruyorlar. Altın alacağım deyince dövize müdahale etmiş olursunuz. Kredi yok diyorlar" dedi.

Cumhuriyet Halk Partili heyet Tekirdağ''ın Çorlu ilçesinde kuyumcuya gitti, sorunları dinledi.Heyetin başında  CHP''li Akif Hamzaçebi vardı.Kuyumcu konuştu heyettekiler dinledi. Kuyumcunun anlattığı konu bankalar ve krediyle ilgiliydi. Kuyumcunun söyledikleri vay dedirtecek cinstendi. 

İşte o kuyumcunun anlattıkları:

“Herhangi bir banka, diyordu ki ‘7 milyon lira para çekebilirsin’. ‘Çok güzel’ diyorduk. Şimdi verilen cevap, ‘Nerede kullanacaksın parayı’” ifadelerini kullanan kuyumcu, “Diyorum ki ‘Ben kuyumcuyum’. ‘Sen altın alırsan dövize de dolaylı olarak, ons aldığın için müdahale etmiş oluyorsun. Biz sana bu parayı veremeyiz’ diyorlar. Ne yapacağız? ‘Kümesli tavuk veya hayvan, mobilya alırsan, faturasını getirirsen biz sana bunun parasını verelim.’ Dolayısıyla bu iş sıkıntı”

Kuyumcu esnafı anlatıyor, heyet dinliyordu. Konu satışlara geldi. Esnaf, 30 yıldır kuyumculuk yaptığını da belirterek elindeki takıyı gösterdi ve “Bu altın değil. Eskiden bunu müşteriye çıkardığım zaman derlerdi ki ‘Kuyumcuda altın olmayan ürün mü satıyorsunuz’. Altın 5 bin lira, bu 100 lira. Vatandaş bunu takıyor. Bunu da sadece, içindeki çeyrekte Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğu için takıyor” dedi.

İlgili Haberler