Kuyumculardan altını olanlara kritik uyarı. Artık bu altınları geri almayacaklar

Kuyumculardan altını olanlara kritik uyarı. Artık bu altınları geri almayacaklar
2023 yılında altında yaşanan yükselme kuyumcular tarafından bazı tedbirler almayı mecbur kıldı. Dolandırıcıların her geçen gün yeni yöntemler bulduğu bu günlerde artık kuyumcular kesme altının geri alınmayacağı duyuruldu.

Uzun vadede yatırım yapmak isteyenlerin ilk tercihi olan altın için kuyumcular yeni bir karar aldı.

Zorunlu olmadıkça da altınlarını bozdurmamaya çalışan altın yatırımcıları, son fiyatlarla ciddi bir kazanç sağlamıştı.

Yatırımın güvenli limanı olarak adlandırılan altın ile ilgili kuyumcular uyardı. Vatandaşın en çok tercih ettiği altın türlerinden biri olan kesme altınların üzerinde barkot ya da seri numarası olmadığı için dolandırıcılık olaylarının çok yaşandığını açıkladı.

Antalya’da kuyumculuk yapan Çağrı Yılmaz konuyla ilgili “Halkımızda ucuz altın diye bir inanış var, ucuz altın diye bir şey yoktur. Kesme altını satmak da zor hatta birçok kuyumcu şu anda almıyor. Paketli altında seri numarası, üretici firmasından tutun, hepsi belli.” dedi.

1078214676-512-0-2560-2048-1920x0-80-0-0-727a71f1aa620c0250f3a0ba217798e8.jpg

DAHA UCUZ DİYE ALINIYOR

Vatandaş son zamanlarda paketli altın almak yerine kuyumcular tarafından ‘kesilmiş altın’ olarak bilinen yarı mamul ürünleri tercih etmeye başladı. Bunun başlıca nedeni olarak da fiyatı paketli ürünlere göre ucuz olması olarak tanımlandı.

Ancak uzmanlar kesilmiş altınların üzerinde bir barkot veya damga olmadığının altını çizerek bu altının ayarının da sadece profesyonellerin ayırt edilebileceğini vurguladı.

Vatandaşlarımız daha çok 24 ayar tasarruf altınları aldığını söyleyen kuyumcu Halil Güvençoğlu, "Kesme altın olarak adlandırılan altınları tavsiye etmiyoruz. Çünkü patent ya da seri numarası yok. Vatandaş bu altını satarken de zorlanacaktır. Bu sorunların olmaması için paket altın almak daha güvenlidir” dedi.