Lamborghini, elektrikli otomobil üretmeyecek!

Lamborghini, elektrikli otomobil üretmeyecek!
Lamborghini Ceo'su, rakiplerinin aksine 2030 yılına kadar içten yanmalı motorlu araçlar üreteceklerini açıkladı.

Elektrikli otomobil fikrine sıcak bakmıyor

ShiftDelete - CEO Stephan Winkelmann bu hafta Alman gazetesine verdiği demeçte, Lamborghini önümüzdeki on yıl içinde içten yanmalı motorlara sahip otomobiller üretmeye devam etmeyi umduğunu söyledi. Volkswagen’in sahip olduğu otomobil firması, 2030 yılına dek bu kararından vazgeçmez ise çoğu otomobil firmasıyla ters düşecek.

Gelenek motorlar için yolun sonu gözüktüğü tahmin edilse de Lamborghini’nin verdiği bu karar herkesi şaşırttı. Geçtiğimiz günlerde BMW CEO’su Oliver Zipse, dünyanın henüz içten yanmalı motorları terk etmeye hazır olmadığını belirtti. Bu açıklamaların üzerine Lamborghini’n de 2030 yılına kadar içten yanmalı araçlar üretecek olması kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Stellantis’in sahibi olduğu Dodge, 2024 yılında ilk tamamen elektrikli otomobilini çıkarmayı planlıyor. Aynı yıl Challenger ve Charger da en popüler benzinli araçlarının üretimlerini durduracağını açıkladı. Tüm bu gelişmelerin aksine Lamborghini’nin on yıldan önce tamamen elektrikli bir araç sunmayacağı ise şaşırtıcı.

Otomobil firmasının ama bu kararının çok kalıcı olamayacağını belirtmemiz gerekiyor. Çünkü ABD başta olmak üzere birçok ülke benzinle çalışan otomobillerin satışını yasaklayacağını açıkladı.

“Lamborghini 2030 yılında içten yanmalı motorlarını sentetik yakıtlarla devam ettirebilir”

Lamborghini CEO Stephan Winkelmann, Lamborghini’nin 2030 yılına kadar içten yanmalı motorlarla devam edeceğini açıklarken, “Yanmalı motor araçlarının devamını sentetik yakıtlarla getirebiliriz.” sözlerini de ekledi.

İtalyan firma, elektrikli teknolojilere yaklaşık olarak 1.5 milyar euroluk bir yatırım yaptığı da geçtiğimiz ay çıkan söylentiler arasındaydı. Aynı fikirde olan Alman üretici BMW ise, dizel, benzinli altı ve sekiz silindirli motorlar üzerinde çalışıyor.

İki üretici firmanın çalışmalarının iki yönlü olmasının tek mantıklı sebebi ise hükümetlerin ilerleyen süreçte vereceği kararlar doğrultusunda hareket edecek olmaları.