Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Zelenskiy bizi anlamaya başladı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov:  Zelenskiy bizi anlamaya başladı
Antalya'da gerçekleşen Rusya-Türkiye-Ukrayna üçlü toplantısının ardından konuşan Lavrov, "Biz amaçlarımızı açıkça dile getirdik. Yeni Nazi hükümeti istemiyoruz. Ukrayna için güvenlik garantilerini görüşmeye hazırız, Zelenskiy bizi anlamaya başladı. Putin ve Zelenskiy görüşebilir, Putin buna karşı değil." dedi.

Türkiye''nin ara buluculuğu ile Antalya''da gerçekleşen Rusya-Türkiye-Ukrayna üçlü dışişleri bakanları toplantısının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov açıklamalarda bulundu. 

"Ukrayna için güvenlik garantilerini görüşmeye hazırız, Zelenskiy bizi anlamaya başladı" diyen Lavrov, Putin''in Zelenskiy ile görüşmeye karşı olmadığını ifade etti.

Lavrov şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna topraklarında biyolojik laboratuvarlar ortaya çıktığında işte o zaman Batılı ortaklarımızın vicdanına ve aklına seslenerek anlaşmaya varmak istedik. O zaman bizi anladılar ancak ''NATO üyeliğine asla karışmayınız'' dediler. O zaman bizim güvenliğimizi, çıkarlarımızı ilgilendiren konulara nasıl NATO karar verebilir? Biz Ukrayna''daki faaliyetlerimizi haklı çıkarmaya çalışmıyoruz. Biz amaçlarımızı açıkça dile getirdik. Yeni Nazi hükümeti istemiyoruz. Ukrayna için güvenlik garantilerini görüşmeye hazırız, Zelenskiy bizi anlamaya başladı. Putin ve Zelenskiy görüşebilir, Putin buna karşı değil.

Halkımız zorluklarla karşı kalıyor ama bu krizden sağlıklı bir şekilde çıkmayı umuyoruz. Herkesin bilinçli bir şekilde bu krizden çıkmasını umuyoruz. Biz hiçbir Batı ülkesine bağımlı olmamayı diliyoruz.

"PUTIN TEMASLARDAN HİÇ KAÇINMAMIŞTIR"

Putin temaslardan hiç kaçınmamıştır, biz bu temasların lafta kalmasını istemiyoruz. Kuleba ile görüştük, bir katma değer yaratacaksak görüşürüz. Ukrayna devleti son yıllarda laf olsun diye görüşme yapılsın istiyor, somut bir sonuç çıksın diye değil. Kiev''den beklenen hiçbir taahhüt yerine getirilmedi. Görüşmeler bir sorunun çözülmesi için yapılır, sonuç getirmeyecekse niye görüşme yapılsın?"

İlgili Haberler