Lenovo Legion Y90 tanıtım tarihi açıklandı

Lenovo Legion Y90 tanıtım tarihi açıklandı
Lenovo, özellikleri ile dikkat çeken oyuncu telefonu Legion Y90 ve yeni tablet modelinin tanıtım tarihini açıkladı.

22 GB RAM’li telefon geliyor

ShiftDelete - Lenovo, oyuncular için geliştirdiği yeni akıllı telefonunu tanıtmak için hazırlıklara devam ediyor. Merakla beklenen Lenovo Legion Y90 modelinin tanıtım tarihi açıklandı.

Xiaomi, Asus ve ZTE gibi markalar, oyuncu telefonu pazarında oldukça güçlü modeller ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Rekabeti bir üst seviyeye taşımak isteyen Lenovo, yüksek performanslı yeni oyuncu telefonu olan Legion Y90 modelini yakında tanıtacak.

Lenovo Legion Y90 tanıtım tarihi belli oldu

Şirketin amiral gemisi modeli olarak karşımıza çıkan Legion Y90, gücünü Snapdragon 8 Gen 1 işlemciden alacak. 4 nm teknolojisi ile üretilen Snapdragon 8 Gen 1 işlemcide bir adet 3.0GHz ARM Cortex-X2, üç adet 2.5GHz ARM Cortex-A710 ve dört adet 1.8GHz ARM Cortex-A510 çekirdek bulunuyor. İşlemci ayrıca Adreno 730 grafik arabirimini bünyesinde barındırıyor.

Lenovo Legion 2 Pro modelinin yerine geçecek olan cihaz, 6.92 inç ekran boyutuna sahip olacak. Bizleri oldukça büyük bir ekran ile karşılayan Legion Y90 modelinde AMOLED panel kullanılacak. Cihazda 144Hz ekran tazeleme hızı olacağı belirtiliyor.

Legion Y90 modelinde 12 GB, 16 GB ve 18 GB olmak üzere 3 farklı RAM seçeneği sunulacağı sızdırılmıştı. Cihaz, sanal RAM teknolojisi ile birlikte 22 GB’a kadar RAM sunabilecek.

Kullanıcılara tam ekran oyun deneyimi sunmak isteyen şirket, yeni modelinde açılır (pop-up) öz çekim kamerası tercih edecek. Cihazın arka kamerası hakkında henüz net bir bilgi mevcut değil.

Lenovo, yeni modelinde çift batarya sistemiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. 5.600 mAh batarya, 68W hızlı şarj teknolojisi ile sadece 36 dakikada tam dolu hale gelecek.

Lenovo, Legion Y90 modeliyle birlikte yeni tablet modelini de tanıtacak. 8.8 inç ekrana sahip olacağı bilinen tablet, oyunlar için 120Hz desteğine sahip olacak. Tablet modelinde 45W hızlı şarj teknolojisine sahip 6.550 mAh batarya kullanılacak.

Her iki modelin de 28 Şubat’ta tanıtılacağı açıklandı. Yeni modellerin Android 12 işletim sistemi ile tanıtılacağı tahmin ediliyor.