Lucescu’dan Üç Büyükler’e eleştirdi

Lucescu’dan Üç Büyükler’e eleştirdi
İstanbulspor’dan direkt Fransa’nın Lille takımına transfer olan Zeki Çelik’in, Türkiye’deki büyük kulüplerin radarına girmemesi A Milli Takım Teknik Direktörü tarafından hayretle karşılandı.

İstanbulspor’dan davet edip Ay-Yıldızlı formayı giydirdiği Zeki Çelik’in Fransız ekibi Lille’e transferinde önemli bir rol oynayan A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu’dan Üç Büyüklere sitem… Rumen teknik adam, Zeki’nin Türk ekiplerinin radarına girmeden direkt Avrupa’ya transfer olmasını “hayret uyandırıcı sözleriyle açıkladı.

“MEMLEKETİN TÜMÜNE ODAKLANMAK GEREKİR”

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, TFF'nin ev sahipliğinde düzenlenen Spor Toto 1. Lig ve TFF 2. Lig karmaları maçlarıyla hedeflenen sonuca ulaşıldığını ve yakında benzer etkinliklerin organize edileceğini söyledi. Takımın yaş ortalamasını 30’lardan 23,5 seviyelerine çektiklerini ifade eden Rumen teknik adam, "Türkiye, büyük bir ülke. Yetenek keşfi ve eğitimi için yalnızca büyük merkezlere veya batı bölgelerine değil, memleketin tümüne odaklanmak gerekir” ifadelerini kullandı.

TEKLİF GELMEMESİ HAYRET UYANDIRICI”

Geçen yıl düzenlenen karma maçlarında ilk kez çıplak gözle izlediği Zeki Çelik'i A Milli Takım'a davet ettiğini hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Daha sonra bu oyuncumuz Fransa'nın Lille takımına transfer oldu; ardından da hem kulübünün hem de A Milli Takım'ın ilk 11'inin değişmez ismi haline geldi. Kendisine Fransa'ya gitmeden önce Türkiye'deki büyük takımlardan teklif gelmemiş olması son derece hayret uyandırıcı bir durum" ifadelerini kullandı.