Macron ve Netenyahu’dan ortak açıklama

Macron ve Netenyahu’dan ortak açıklama
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ortak basın toplantısında konuştu.

1698143142039-macron-netanyahu.jpgT24'ün haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Macron, Hizbullah ve İran’nın sorumlu davranmaya çağırırken, daha önce IŞİD’e karşı savaşan Koalisyon Güçlerinin Hamas’a karşı da ortak savaşması gerektiğini belirtti. Netanyahu ise Hamas'ı, "uygarlığı Orta Çağ'a geri götürmeye çalışan bir şer ekseninin parçası" olarak tanımlayarak savaşı Hamas'ın kazanması halinde herkesin tehlikede olacağını savundu.

"Terörizmin İsrail ve Fransa'nın ortak düşmanı olduğunu" belirten Macron, terörizmle merhamet olmadan ama kurallarla mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Macron ayrıca Hamas’ı elindeki sivilleri serbest bırakmasına yönelik çağrı yaptı.

Uluslararası toplumun bölgedeki çatışmaların tırmanmasından kaçınması gerektiğini belirten Macron, Özellikle Hizbullah ve İran'ı sorumlu davranmaya çağıran Macron, IŞİD'e karşı savaşan koalisyonun Hamas'a karşı da savaşmasını önerdiğini söyledi.

Netanyahu: “Hamas kazanırsa herkes tehlikede olur.”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Hamas'ın "kazanması" halinde "herkesin tehlikede olacağını" söyledi. Netanyahu, Hamas'ı, "uygarlığı Orta Çağ'a geri götürmeye çalışan bir şer ekseninin parçası" olarak tanımladı.

Yaşananın "Orta Doğu ve Arap dünyasının kalbi ve ruhu için bir savaş" olduğunu söyleyen Netanyahu, "Hamas'a karşı kesin bir zafer kazanmalıyız" dedi.

Hizbullah'a bir uyarı da Netanyahu'dan

İsrail Başbakanı, savaşa anlamlı bir şekilde katılmaya karar vermesi halinde Hizbullah'ın "korkunç sonuçlarla" karşılaşacağı konusunda uyardı.