Okkan'ın şehit edilişinin 12. yılı

Okkan'ın şehit edilişinin 12. yılı
Okkan'ın şehit edilişinin 12. yılı

Uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, Sakarya ve Diyarbakır'da düzenlenen törenler

Hendek Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen anma töreni öncesinde şehidin eşi Zerrin, kızı Sezin ve oğlu Fikri Can Okkan ile ablası Sebahat Aslan ve kız kardeşi Gülsüm Özger taziyeleri kabul etti.

 

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Okkan'ın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Okkan'ı vefalı dostlarıyla andıklarını söyledi.

 

İlçe Müftüsü Ekrem Saylan'ın okuduğu duanın ardından yakınları Okkan'ın mezarına karanfil bıraktı, polis memurları katılımcılara lokum ikram etti.

 

''Ülkemiz için çok önemli bir insandı''

 

Dönemin Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, yaptığı açıklamada, ''Ülkemiz için çok önemli bir insandı. Aynı dönemde Diyarbakır'da görev yaptık. Diyarbakır halkı Gaffar Okkan ile bütünleşti. Gaffar da Diyarbakırlı kardeşleriyle bütünleşti. Diyarbakır halkı Gaffar'ı unutamaz ve her zaman rahmetle anar'' ifadelerini kullandı.

 

Diyarbakır'da anma töreni

 

Emniyet Müdürü Okkan ile polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy için ilk tören, hain saldırının gerçekleştirildiği Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı'nda yapıldı.

 

Törene katılan İl Emniyet Müdürü Recep Güven, Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YURT-SAV) üyeleri, Muharip Gaziler Derneği üyeleri, emniyet teşkilatı mensupları ve Ali Gaffar ismini taşılan çocuklar ile vatandaşlar bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra olay yerine karanfil bıraktı.

 

Bu sırada Emniyet Müdürü Güven'in yanına gelen esnaf Mehmet Açıkgöz, Ali Gaffar Okkan'ın şehit edildiği caddeye isminin verilmesi ve heykelinin dikilmesi talebinde bulundu.

 

İl Emniyet Müdürü Güven gazetecilere yaptığı açıklamada, Okkan'ın cenaze töreninde tüm Diyarbakır'ın yürüdüğünü ve hala iş yerlerinde Okkan'ın fotoğrafının bulunduğunu ifade ede, ''Bu millet asildir. Kendilerine yapılan iyiliği unutmazlar. Milletin kendi güzelliği yansıyor aslında. Onun güzelliği yer etmiş gönüllerde, karşılığını buluyor. Yerini doldurmak çok zor. İnşallah onun gibi vizyon sahibi olarak hizmet etmek nasip olur bana da sonu ne olursa olsun. Bu insanlara hizmet etmek bizim şerefimiz ve onurumuzdur. Bunların çok ciddi teveccühleri ve beklentileri var. İnşallah ona layık oluruz'' diye konuştu.