Mahir Ünal'dan Meral Akşener'e 'vekil' yanıtı!

Mahir Ünal'dan Meral Akşener'e 'vekil' yanıtı!
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Babacan ve Davutoğlu'nun partilerine vekil veririm" sözlerine yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV100 kanalındaki programda "Yeni partilerden birinin genel başkanı sizden 20 milletvekili isterse, verir misiniz?" sorusuna, "Biz böyle bir yoldan geçtiğimiz için elbette evet derim" diye yanıt vermişti.

Akşener'in sözleriyle ilgili ilk değerlendirme AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan geldi.

"GÖNDERİYORLARMIŞ, HAYRINI GÖRSÜNLER"

"Bu, 'kiralık vekil' çok çirkin bir ifade farkındayım" diyen Ünal, şunları söyledi: "Milletin iradesi kimsenin tekelinde değildir. Siz parti içi demokrasiden bahsedeceksiniz, millet iradesinden bahsedeceksiniz. Sonra milletin iradesiyle CHP'den ya da İYİ Parti'den seçilmiş vekilleri kiralayacaksınız. Sonra da diyeceksiniz ki demokrasiyi güçlendirmek için bunu yapıyoruz. Kusura bakmayın, buna kimse inanmaz. Milletin iradesi ile seçilmiş milletvekilleri bir genel başkanın iradesiyle bir yerlere kiralık olarak gönderilmez. Gönderiyorlarmış, hayrını görsünler. İşin siyasal ahlakı, siyasi etiği budur. Milletin sandıkta tecelli etmiş iradesi kutsaldır. O milletin sandıkta tecelli etmiş iradesi, bir genel başkanın talimatı ile bir başka siyasi partiye gönderilmez. Seçmen seçseydi onları seçerdi."