Maltepe'deki otomobil faresi sonunda yakayı ele verdi. Suç kaydı polisleri bile şaşkına çevirdi

Maltepe'deki otomobil faresi sonunda yakayı ele verdi. Suç kaydı polisleri bile şaşkına çevirdi
Maltepe'de arabası çalınan K.I.'nın emniyete başvurması sonucunda güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri şüpheliyi tespit etti. Şüphelinin Ali.A. olduğu belirlendikten sonra evine yapılan baskında gözaltına alınırken evin önünde de 2 adet çalıntı araç olduğu belirtildi. Ali A.'nın farklı olaylardan 136 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHA'nın haberine göre, İstanbul'un Maltepe ilçesinde bir hırsızın düz kontak yöntemi ile otomobil çalma anları kameraya yansıdı.
136 suç kaydı olduğu öğrenilen şüpheli gözaltına alınırken, şüphelinin evinin önünde de yine park halinde 2 çalıntı otomobil daha bulundu.
Olay, Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi'nde meydana geldi.  28 Ocak tarihinde şüpheli Ali A., gece vakti gözüne kestirdiği otomobilin ilk olarak kapısını tornavida yöntemi ile açtı. Sonrasında araç içerisinden kaputunu açan şüpheli, düz kontak yöntemi ile otomobili çalıştırıp kaçırdı.
Otomobilin sahibi K.I. ise sabah kalktığında evinin önünde otomobilini göremedi.
Otomobilinin çalındığını anlayan K.I. karakola  giderek şikayetçi oldu. 

FARKLI SUÇLARDAN TOPLAM 136 KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Polis ekipleri de kamera kayıtlarından yola çıkarak şüpheli Ali A.'nın önce eşkalini sonra kimliğini tespit etti.
Evine yapılan operasyonda Ali A. gözaltına alınırken, evinin önünde park halinde olan 2 çalıntı otomobil daha bulundu.
Şüphelinin daha öncesinde ayrı ayrı 78 adet oto hırsızlığı, 15 adet mala zarar verme, 3 adet suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve 40 adet resmi belgede sahtecilik suçlarından kaydı olduğu ortaya çıktı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Şüpheli Ali A., adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

3-20210131124518.jpg33-032.jpg