FIBA Kadınlar Avrupa Ligi

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi
FIBA Kadınlar Avrupa Ligi

Fenerbahçe Menajeri Didem Akın: "Famila Schio'yu takım oyunu oynayarak, farklı yendik."

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi (B) Grubu'ndaki 12. ve son maçında İtalya'nın Famila Schio takımını 82-68 yenerek grubunu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'nin menajeri Didem Akın, takım oyunuyla farklı kazandıklarını söyledi.


Didem Akın, yaptığı açıklamada, genel sıralama açısından dünkü maçı kazanmalarının önemli olduğuna dikkati çekerek, "İlk maçta kötü oynamış ve 5 sayıyla kaybetmiştik. İlk maçta yenildiğimiz için dün ayrı bir konsantrasyonla çıktık. Takım oyunu oynayarak farklı kazandık" diye konuştu. Takımın Famila Schio maçındaki performansının kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayan Akın, "Takımda form düşüklüğü olmuştu. Famila Schio maçında hücum ve savunma ribauntlarında da iyiydik. Yoğun bir tempoda, oyuncularımızı bu galibiyetten dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu.

 

"İkinci turu 2-0 geçmek istiyoruz"

 

Grup maçlarının ardından genel sıralamada 3. olduklarını ve ikinci turda Macaristan'ın Uni Györ takımıyla eşleştiklerini hatırlatan Didem Akın, ikinci turu 2-0 ile geçmek istediklerini kaydetti. Didem Akın, Macar ekibinden daha iyi bir takım olduklarını savunarak, "Eşleşmede saha avantajı da bizde. İlk iki maçı kazanıp, üçüncü maça bırakmadan 2-0 ile turu geçmek istiyoruz. İyi bir kadromuz var. Takım oyununu play-off ve Sekizli Final'de de sergilersek büyük işler yapacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.