AKP’den İmralı canisine gerdek kıyağı!

AKP’den İmralı canisine gerdek kıyağı!
AKP’den İmralı canisine gerdek kıyağı!

Hastalık bahanesiyle İmralı Cezaevi’nden çıkartılmaya çalışılan bebek katili Abdullah Öcalan’ın, şimdi de yeniden ev

Hastalık bahanesiyle İmralı Cezaevi’nden çıkartılmaya çalışılan bebek katili Abdullah Öcalan’ın, şimdi de yeniden evleneceği öne sürüldü

 

Ankara kulisleri, İmralı’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bebek katili Abdullah Öcalan’ın yeniden evleneceği iddiasını konuşuyor. Başkent’te teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın, Kesire Öcalan’dan resmen boşanmasının ardından yeni bir evlilik yapacağı iddia edildi. Öcalan’la ilgili bu iddialar, PKK ile müzakere sürecinin başladığı tarihten bu yana zaman zaman ortaya atılmıştı. Hürriyet Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Metehan Demir de CNN Türk’ün canlı yayınında “Öcalan evlenecek” bilgisini paylaştı. Demir, “Öcalan uzun zamandır yüksek bir ego ile hareket ediyor. Bugüne kadar hep PKK, KCK ve sürece yönelik taleplerde bulunup direktifler verdi. Biraz da kendisi için isteyecek ve medeni durumunda bir değişme olabilir” ifadelerini kullandı.

 


AKP gereğini yapmış

 


MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da, 2 Temmuz tarihinde teröristbaşının yeniden evlenmesi konusunda twitterdan yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “AKP, bebek katili Abdullah Öcalan’a bebek yapma izni sözü verdi mi? Biraz önce sorduğum soruyu unutmayın. Yakın bir zamanda bir gün nasılsa Türkiye’nin gündemi bu soru ile çalkalanacak! Bebek katiline verilen sözler çerçevesinde anadilde savunma hakkına bir madde eklendi. Eşle birlikte olma hakkı tanındı. Kanun Meclis’teyken ben bizzat Adalet Bakanı’na sordum. ’Eşiyle birlikte olma hakkı, bebek katilini de kapsıyor mu?’Cevap: Evet! Şu an bebek katilinin, AKP’nin önüne koyduğu 1. talep bu. AKP de gereğini yapmış. AK ata bindirmiş ay ışığında...” 

 


3 çocuk ister mi?

 


Taraf yazarı Emre Uslu ise önceki gün twitterda şöyle dedi: “Abdullah Öcalan evlenecekmiş. Başbakan Tayyip Erdoğan, ondan da 3 çocuk ister mi acep?” Öcalan’ın 24 Mayıs 1978’de evlendiği Kesire Öcalan İsveç’te yaşadığı için boşanma prosedürlerinin uzun zaman aldığı belirtildi. Şimdi herkesin aklındaki soru şu: “Öcalan ne zaman ve kiminle evlenecek?” Hastalık bahanesiyle İmralı’dan çıkartılmaya çalışılan Bölücübaşı Abdullah Öcalan, BDP üzerinden AKP iktidarına bir mesaj ileterek serbest bırakılmasını istemiş ve “Ben ölürsem ne olacak?” demişti. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Öcalan’ın sağlığıyla ilgili kaygılarının kişisel olmadığını belirterek şunları söylemişti:  “Son görüşmemizde sağlık durumunu problem etmedi. Ama her gittiğimizde elinde bir mendil vardı, sürekli gözlerini siliyor. Gözleri sürekli yaşarıyor, konuşurken gözlerini kapatıyor. Yaşı 64-65. Bulunduğu fiziki koşullarda genç insanın bile ayakta kalması zor.”

 

DTK’dan Apo için hükümete başvuru

 

KCK iddianamelerinde savcıların terör örgütünün bir yapılanması olarak değerlendirdiği Demokratik Toplum Kongresi (DTK), teröristbaşı Abdullah Öcalan’ı hapisten kurtarma planı çerçevesinde resmen hükümete başvuruda bulundu. Bebek katili Öcalan’ın, kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı son görüşmede sağlık sorunları ile ilgili bir doktor heyeti istemesinin ardından, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e başvuran DTK, oluşturdukları sağlık heyetinin adaya gönderilmesi için izin istedi. Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK soruşturmasında şüpheli Kamuran Yüksek’in evinde bulunan harddiskin incelemesinde 4 sayfadan ibaret “Paradigmanın dört ayağı” adlı bir belge bulundu. Savcılar, iddianamede bu belgeye “Yasadışı PKK Terör Örgütü Hükümlü Elebaşısı Abdullah Öcalan’ın 4 Ayaklı Paradigması” başlığı altında genişçe yer veriyor.

 


Üçüncü ayağı DTK

 


Belgede teröristbaşı Öcalan’ın AKP ile yaptığı pazarlığın ve gelecekte sürecin ne şekilde işleyeceği, ayrıntılarıyla yer alıyor. Bu belgede, Abdullah Öcalan, “Benim çözüm paradigmam dört ayaktan oluşuyor; Kent Meclisleri, Demokratik Siyaset Akademisi, Demokratik Toplum Kongresi ve Kooperatifler Hareketi” diyor. Öcalan, DTK’nın Ahmet Türk başkanlığında bir konferans düzenlenerek acilen kurulmasını istiyor. DTK’nın şu andaki mevcut eşbaşkanları da milletvekilleri Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk. Avukat Vural Ergül, halen görülmekte olan KCK davaları iddianemelerinde, teröristbaşı Öcalan’ın kurulması talimatını verdiği DTK’nın, terör örgütü yapılanması olarak tanımlandığını kaydederek şunları söyledi: “KCK ana davası iddianamesinde DTK’nın işleyiş, tarih ve terör örgütü açısından önemi 94-107 sayfalar arasında tüm ayrıntıları ile anlatılmıştı. KCK savcılarının tespitlerine rağmen DTK için her hangi bir dava açılmamıştı. Oysa KCK savcılarının fevkalade ciddi tespitleri terör örgütü yapılanmasına dönük bir ek iddianame açılacağına işaret ediliyordu. Derken AKP’nin PKK açılımı çerçevesinde tutuklu KCK’lıların tamamının serbest bırakılmalarına dönük Oslo’da mutabakat imzalanmış.

 


Görevden alındılar

 


Ayrıca AKP ile PKK arasında İmralı’da bizzat terör örgütü elebaşısı Öcalan ile görüşmeler yapılmış, sözler verilmişti. Ardından AKP, birbiri ardına tutuklu KCK’lıların bırakılmalarına dönük yargı paketi çıkartırken, aynı zamanda emniyette KCK operasyonu yapan polisler ile yargıda KCK soruşturmasını yürüten savcılar yerlerinden alındı. Böylelikle KCK savcılarının ek iddianame hazırlamak üzere olduğu DTK hakkındaki savcılık soruşturması sümenaltı edildi.”

 


Valilik DTK’yı bulamadı

 


Avukat Ergül, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, “Demokratik Özer-klik” kararını açıklayan DTK ile ilgili 2011’de başlattığı soruşturmada Diyarbakır Valiliği’nden bilgi sorduğunu hatırlatarık, şöyle devam etti: “Soruşturmayı yürüten savcılık, valiliğe yazı yazarak, ‘DTK’nın yasal bir yapısının olup olmadığını sordu. Valiliğin soruşturmayı yürüten özel yetkili cumhuriyet savcısına gönderdiği yazıda, kayıtlarda böyle bir dernek veya sivil toplum kuruluşu bulunmamaktadır’ denildi. Hükümetin siyasallaştırdığı yargı, Gezi Parkı protestolarında tıkır tıkır işlerken, PKK, DTK ve teröristbaşı Öcalan’a dokunamıyor.”