Mehmet Özhaseki: “Ankara Büyükşehir Belediyesi zarar ediyor”

Mehmet Özhaseki: “Ankara Büyükşehir Belediyesi zarar ediyor”
AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Özhaseki, belediyenin zarar ettiğini belirterek, imar konusunda yetkinin tek elde toplanacağını söyledi.

AKP ve MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, belediyenin zarar ettiğinin altını çizerek, Ankara Belediyesi'nin ortalama Maliye ve İller Bankası'ndan aldığı pay ay 350 milyon civarında, 12 ile çarp, yıllık bütçe 4.2 milyar lira. Ama kaynak yaratabilirsiniz, hadi yıllık 5 milyar olsun. Bir de giderler var, aylık 445 milyon lira. Yani gelirin gideri karşılamadığı bir yapı. Karşıdaki aday arkadaşlar bunları bilmediği için, bol keseden atıyorlar” ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesinden Özlem Gürses’e konuşan Özhaseki, imar konusunda yetkinin tek elden toplanacağını belirterek, “İmar yetkisi belediyelerde ve meclisinde olur. Onu denetleme yetkisi ise bakanlıkta olur. Bu kadar çok yetkili olunca şehir kentsel bütünlükten çıkıyor, envai çeşit plan yapılan bir ortam oluyor. Burada olması gereken prensipler ve temel tadilatlar üzerinde oynamamak. Şahıs lehinde olacak plan tadilatlarının önünü kesecek yasa çıkarmak. Bütün bu yasaları hazırladım ben, Meclis'e de getirdim ancak erken seçim kararı alınınca, benim imar ile getirdiğim bütün yasalar şimdi orada bekliyor” şeklinde konuştu.

YENİ PARTİ AÇIKLAMASI

Abdullah Gül’ün yeni parti kuracağı iddiaları ile ilgili de açıklamalar yapan Özhaseki şu ifadeleri kullandı:

“Önce ihtimal vermek istemedim, yıllarca birlikte siyaset yaptığımız insanlar. Böyle bir çalışma var mı, gerçekten bilmiyorum, bana yansıyan da bir şey olmadı. Eğer varsa, aleni olarak söylenmesi lazım. Yoksa onun da söylenmesi lazım, bu bulanıklık hoş değil. Şahsen ben ihtimal vermiyorum, inşallah böyle bir hataya düşmezler, yeni bir tefrika, yeni bir ayrılık olmaz diye ümit ediyorum.”