“Türk Telekom’daki usulsüzlüklerin peşini bırakmayacağız”

“Türk Telekom’daki usulsüzlüklerin peşini bırakmayacağız”
Yüzde 55 hissesi Hariri ailesi ve Suudilerin ortak olduğu Oger Telekom’a satılarak özelleştirilen ve 1,4 milyar lira net zararı açıklanan Türk Telekom için, İYİ Parti Milletvekili Şenol Bal Meclis’e soru önergesi verdi.

İYİ Parti Ankara Milletvekili ve Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şenol Bal, Türk Telekom’un özelleştirilmesi sürecinde ve sonrasında yaşanan usulsüzlüklerin incelenmesi adına Meclis’e soru önergesi verdi. Şenol Bal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Türk Telekom’da ki usulsüzlüklerin peşini bırakmayacağız. Türk Milletine yapılan her türlü haksızlığın karşısında, Milletimizin yanında olacağız” açıklamasını yaptı.

TÜRK BANKALARINDAN ALDIKLARI KREDİLERİ ÖDEYEMEDİLER

Türk Telekom, bundan kasasındaki 2 milyar dolar ve sıfır borçla 6.5 milyar dolara Lübnanlı Hariri ailesinin ve Suudilerin ortak olduğu Oger Telekom’a yüzde 55 hissesi satılarak özelleştirilmişti. Ancak şirket, Türk bankalarından kullandığı kredinin yeniden finansmanı için 2013’te aldığı 4.75 milyar dolar krediyi ödeyemedi. Türk Telekom tarafından KAP’a yapılan açıklamada, şirketin net zararının 1,4 milyar lira olduğu açıklanmıştı.

fgh.jpg