Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Melih Gökçek klasiği...

Melih Gökçek klasiği...

"Dünyanın en tehlikeli yalanı içinde bir miktar doğru olanıdır" diyenler bile mezarlarında ters dönüyor. Propaganda ve ikna konusunda uzman olanlar saçını-başını yoluyor. "Safdillik, aptallık, geri zekalılık, manyaklık" gibi aklımıza ilk gelen deyimler bile yeterli olmuyor artık. "Adıyaman''da 6 milyar dolarlık jelibon rezervi bulundu" diye yumurtlayan  Melih Gökçek''i tebrik ediyorum. Belediye Başkanlığından önce Ankara Demetevler''de yumurta ticareti yapan Gökçek; umarım önümüzdeki günlerde "Bilmem kaç milyar dolarlık yumurta rezervi bulundu" müjdesini verir de yumurta fiyatları imana gelip düşer.

Sosyal medyada "Zaytung haberleri" denilen gençlerle-yalanları yüzleştiren bir platform var. Son teşhisleri çok güzel. "Bu saatten sonra gerçekten bir rezerv bulsa da kimseyi inandıramayacağını farkeden Maden Teknik Arama Kurumunda moraller bozuk"...

Bence kimse moralini bozmasın. "Nakilcilik" anlayışı binlerce yıldır sürüyor. Nakilciliği din sayanlar bile var. Canım memleketimde hayalin ve yalanın sınırı yok. 1557''den bu yana bütün sağ partiler seçim öncesi "Petrol ve doğalgaz rezervleri bulundu" müjdesini gazetelerin manşetinden duyurur ve inanacak kitleleri heyecanlanır. Damat Bey "Mars''a duble yol yaptık desek inanacak kitlemiz var" lakırdısını boş yere söylemedi. Cumhuriyetimizin çınarlarından Hüsamettin Cindoruk, "DP döneminde İnönü asker kaçağı dediğimizde seçmenin önemli bölümü inanırdı" derken cehaletle yüzleşmemizi sağlamadı mı? Okuma-yazması bile olmayan meczuplar için "Zamanın büyük alimi" yakıştırması yapanların sayısı da az değil. Anlı-şanlı isimler verdiğimiz milyon dolarlık kiralık sismik araştırma gemileri ile bulunduğu iddia edilen petrol ve doğalgaz ile şimdiye kadar "Dünyanın enerji tekeli"ni elimizde bulundurmamız gerekmiyor muydu?

Ah şu Lozan''ın gizli maddeleri! Başımıza ne geldiyse Lozan''ın gizli maddeleri yüzünden geldi zaten. Bir numaradan, yüz numaraya kadar Lozan''ın gizli maddelerine inanmak da direnen kitlenin tedavisi mümkün değil. Salgın hastalık haline dönüşmüş bu "Dinbazlık". İlacını, aşısını bulmak imkansız. "Bulunan petrol kuyularını beton ile kapattılar" yalanı neredeyse yüz yıldır alıcı buluyor. Oysa gelişen teknoloji ile uydu görüntülerinden maden alanları tespit ediliyor. Siyanür zehri ile çevre felaketine rağmen çıkarılıyor.

Sırtında ben olduğu için "Mehdi"nin gelişine hazırlıklı olanlara, Ayasofya''nın kapısını kemirenlere, çalıyor ama çalışıyor, benim hırsızım iyidir, alnı secdeye varıyor diyenlere müjdem var. Kars''da kaşar rezervleri bulundu. Peynirin kilosu 3 kuruşa düşecek. Kayseri''de Erciyes Dağı eteklerinde milyarlarca dolarlık pastırma madeni keşfedildi. Van Gölünde maya tuttu. Yoğurda para vermeyeceğiz. Çocuklara müjde günlük 84 milyon çokomel çıkan rezervlerimiz halkımıza ücretsiz dağıtılacak. ŞanlıUrfa''da kurulan seccade fabrikasıyla bütün dünyanın seccade ihtiyacını karşılayıp, trilyon dolarlık ihracat yapacağız. Mekke''den boru hattı ile zemzem gelecek ve musluklarımızdan bedava akacak. Yerli üretim uçağımız ile cennete seferler başlayacak.

Müjdeleri hep inançlı müslümanlar için olmasın. "Zıkkımı seven" bazıları için de "Tekirdağ''da bulunan rakı rezevleri"nden de dem vuralım. Keşfedilen şarap kuyularından çıkarılacakları tankerlerle bütün dünyaya pazarlayacağız.

Ah be Melih sen nelere kadirsin. Şu 806 milyon dolar harcadığın Dinazor Parkında üreteceğin Jelibonlarla ihya ettin insanımızı. Üstüne birde "Jelibon Bank" kur da coinler iflas etsin. Ankara''dan sonra bütün Türkiye uçsun! Bu günden sonra benim "En komik siyasetçi" adayım Melih Gökçek''tir. Böyle biline...

Jelibon sözünü belki de üç harfliler söyletmiştir...

Yazarın Diğer Yazıları