İYİ Parti'den 'işte demokrasi örneği' dedirten hareket

İYİ Parti'den 'işte demokrasi örneği' dedirten hareket
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, tezkereye partisinin aksine 'Hayır' oyu verdiğini açıkladı. Bugün partisinin grup toplantısında Parti lideri Meral Akşener'in kürsüden Yılmaz'a 'değil mi Durmuş ağabey' şeklinde gülümseyerek seslenmesi 'işte demokrasi örneği' dedirtti.

Irak ve Suriye’ye operasyon yetkisini iki yıl uzatan tezkere, TBMM Genel Kurulu''nda AKP, MHP ve İYİ Parti''nin ''Evet'' oylarıyla kabul edildi.

İYİ Parti''nin aldığı grup kararına rağmen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda tezkereye ''Hayır'' oyu verdiğini açıkladı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener''in ''Merkez Bankası''nın bağımsızlığına son çivi çakıldı'' dediği faizle ilgili konuşmasının sonunda, tezkereye ''hayır'' diyen Durmuş Yılmaz''a gülümseyerek ''Durmuş Başkanım iyi ki emekli olmuşum diyorsunuz değil mi? Sizin başkanlığınızda bu çivi çakılmış olsaydı ne yapardınız. Benim bildiğim Durmuş ağabeyim kesinlikle kavga ederdi. Doğru bildiği yolda bilim şaşmaz'' şeklinde seslenmesi ve diğer vekiller tarafından durumun alkışlarla karşılanması ''işte demokrasi örneği'' dedirtti.

Pervin Buldan''ın elini aşağıya indirtmişti

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, tezkereye evet oyu vermek üzere elini kaldırmış; hemen o anda Buldan''ın yanındaki vekil müdahale ederek Buldan''ın elini aşağıya indirtmişti

Pervin Buldan''ın verdiği  "Evet" oyundan bir saniye sonra ise tekrar elini kaldırıp "Hayır" oyu vermesi ''Demokrasiye müdahale'' yorumlarına sebep olmuştu.

İlgili Haberler