Meral Akşener'in çağrısı Meclis'te reddedildi

Meral Akşener'in çağrısı Meclis'te reddedildi
İYİ Parti'nin "Suriye-İdlib sorunu" ile ilgili genel görüşme açılmasına ilişkin önergesi ile Genel Başkan Meral Akşener’in kapalı oturum çağrısı Meclis’te kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmaların ve grup başkanvekillerinin söz almasının ardından, Danışma Kurulunda uzlaşı sağlanamadığı için siyasi partilerin grup önerilerinin görüşmelerine geçildi.

TBMM Başkanvekili Celal Adan, ilk olarak İYİ Parti'nin "Suriye-İdlib sorunu" ile ilgili genel görüşme açılmasına ilişkin önergesini okuttu.

İYİ Parti, önergenin görüşmelerin kapalı oturumda yapılması için de ayrı bir önerge verdi. Kapalı oturum önergesinin görüşmeleri ve oylaması kapalı oturumda yapıldı, önerge kabul edilmedi.

Ardından Genel Kurul açık oturuma geçti ve İYİ Parti'nin "Suriye-İdlib sorunu" ile ilgili genel görüşme açılması için verdiği önerge görüşüldü, bu önerge de kabul edilmedi.

Kapalı oturum önergesine ilişkin Meclis’te söz alan İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Değerli arkadaşlar, kapalı oturum yapılmadığı için -milletten gizli olduğundan değil ama- şu anda sahada mücadele eden Türk ordusunun moralini düşünerek konuşmamın bazı bölümlerini şimdilik çıkardığımı ifade etmek istiyorum” dedi.

İlgili Haberler