Otomobil devinde sahte parça paniği

Otomobil devinde sahte parça paniği
Mercedes son dönemlerde parça sahteciliği ile mücadele etmeye çalışıyor. İnternette satılan ucuz parçalar kullanıcılara daha cazip gelirken otomotiv şirketi uyarıyor.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre sadece 2021 yılında 650’den fazla baskınla yetkililerin 1,86 milyondan fazla sahte Mercedes Benz parçaları ele geçirdiği ortaya çıkarıldı. Bu oran, önceki yıla göre yüzde 6 daha fazla olarak saptandı.

Mercedes’in hukuk işlerinden sorumlu başkanı Renata Jungo Brüngger sahte otomobil parçaları üzerine açıklamalarda bulundu:

Sahtecilik endüstrisi organize suç yapılarına sahiptir. Genellikle de uyuşturucu kaçakçılığından daha yüksek kârlar sağlar. Bu yapıları kısıtlamak ve yol güvenliğine yönelik tehditlerle mücadele etmek için dünyanın dört bir yanındaki yetkililerle yakın bir şekilde çalışıyoruz.

Aldıkları önlem üç aşamadan oluşuyor: Tespit et, saldır ve engelle.

Çevrim içi olarak şüphelileri tespit etmek için de ‘Marka koruma uzmanları’ atanacağını duyuran şirket, “Çevrim içi platformlarda ve sosyal medyada sahte ürünlerin ticareti daha da artıyor. Marka koruma uzmanlarımız, kalpazanlık sektörünün büyüyen iş modeline hızla uyum sağladı.”  ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler