Merkez Bankası doların kaderini belirleyecek. Karar öğlende açıklanacak

Merkez Bankası doların kaderini belirleyecek. Karar öğlende açıklanacak
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını bugün açıklayacak. Yılın ilk toplantısında, politika faizi yüzde 17'de sabit tutulmuştu. Kritik toplantı öncesi 7 liranın altında güne başladı. Toplantı sonrası doların seyri merak ediliyor.

Merkez Bankası''nın bugün açıklayacağı faiz kararı yatırımcıların odağında bulunuyor. Yılın ilk toplantısında politika faizi yüzde 17''de sabit tutulmuştu.

Merkez Bankası''ndan yapılan açıklamada, kasım ve aralık toplantılarında yapılan güçlü parasal sıkılaştırmanın, krediler ve iç talep üzerindeki yavaşlatıcı etkilerinin belirgin hale gelmesinin beklendiği anlatılmıştı.

DOLAR KAÇ LİRA
Piyasaların gözü Merkez Bankası’nın faiz kararından çıkacak sonuçta. Hafta açılışında dolar 7 liranın altına düşmüştü bugün ise tekrardan 7 lira bandında seviyesini koruyor.

Bigpara’dan alınan son dakika verilerine göre dolar kuru bugün 7,02 liradan işleme alınıyor. Dolar’ın 7,02 TL olduğu aynı dakikalarda euro kuru ise 8,50 TL’de bulunuyor. Yüksek değere sahip kurlar arasında bulunan İngiliz Sterlini ise bugün 9,76 TL’den işlem görüyor.

EKONOMİSTLERİN TAHMİNİ SABİT
Bugün (Perşembe) TCMB''nin faiz kararı yatırımcıların odağında bulunurken, anketlere katılan ekonomistlerin büyük çoğunluğu yüzde 17 olan politika faizinin sabit bırakılacağını tahmin ediyor.

FITCH''İN NOTU
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notu ve görünümüne ilişkin 19 Şubat Cuma günü açıklama yapması bekleniyor. Fitch, 21 Ağustos 2020 değerlendirmesinde Türkiye’nin BB- seviyesindeki kredi notunu teyit etmiş, görünümünü durağandan negatife çevirmişti. En son 21 Ocak’ta kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye’nin döviz cinsinden kredi notunu “B+”, yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise “BB-” olarak teyit etmiş, ülkenin kredi notu görünümünü “durağan” olarak kaydetmişti. Moody’s ise 4 Aralık 2020’deki değerlendirmesinde Türkiye’nin “B2” olan kredi notunu ve “negatif” olan not görünümünü değiştirmemişti.