Merkez Bankası'nın yeni başkanının kim olacağı belli oldu! AKP'liler arayıp tebrik ediyor

Merkez Bankası'nın yeni başkanının kim olacağı belli oldu! AKP'liler arayıp tebrik ediyor
Faiz kararları ile tartışmaların odağında yer alan Merkez Bankası için kulislere gündem yaratacak bir iddia düştü.

Fatih Ergin / YENİÇAĞ - Özel Haber

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ağustos’ta verdiği sinyalden sonra geçtiğimiz ay aldığı faiz düşürme kararı ile tartışmaların odağı haline gelen Merkez Bankası’nda yeniden değişim yaşanacağı iddia edildi.

AKP çevrelerinden edinilen bilgilere göre, 21 Ekim’de gerçekleşecek Para Politikası Kurulu Toplantısı’nda yeni bir faiz düşürme kararı gelmezse, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun görevden alınacağı aktarıldı.

Erdoğan’ın artık üst üste faiz düşürme kararları alınmasında ısrarcı olduğu konuşulurken, 21 Ekim’de olmasa bile faizlerin sabit tutulması yönünde sonraki aylarda alınacak ilk kararın Kavcıoğlu’nu koltuğundan edeceği ifade edildi.

Kulislerde Kavcıoğlu’nun yerine geçecek ismin de hazır olduğu konuşuluyor. Aktarılanlara göre, Kavcıoğlu’nun görevinden ayrılması durumunda Prof.Dr Semih Tümen’in Merkez Bankası’nın yeni başkanı olacağı belirtildi. Tümen 25 Mayıs’ta Merkez Bankası’na başkan yardımcısı olarak atanmıştı.

AKP’den bazı isimlerin şimdiden Tümen’i arayıp tebrik ettiği öne sürüldü.

6 Kasım 2020’de Resmi Gazete''de yayımlanan kararla Murat Uysal''ın yerine Merkez Bankası’nın başına eski Maliye Bakanı Naci Ağbal gelmiş ve görevi, 20 Mart itibariyle sonlanmıştı.

TCMB Başkanlığı''na, bir dönem Halk Bankası''nda Genel Müdür Yardımcılığı ve AKP''den Bayburt Milletvekilliği yapan Şahap Kavcıoğlu getirilmişti.

ALTUN''DAN AÇIKLAMA GELDİ

Diğer yandan Reuters''ın, "Erdoğan''ın, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’na da güvenini kaybetme noktasına geldiği" yönündeki habere İletişim Başkanı Fahrettin Altun''dan açıklama geldi.

Haberin yayınlanmasının ardından sosyal medyada bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığına bağlı İletişim Başkanı Fahrettin Altun haberi yalanladı. Altun açıklamasında, “Yalan haber eskiden sosyal medyanın sorunuydu. Artık ana akım medyanın da aynı meseleden muzdarip olduğu anlaşılıyor. Büyük kuruluşların bile bu tür yalanları dolaşıma sokması endişe vericidir” dedi. 

 

 

İlgili Haberler