Gazeteci Fatih Ergin Karen Fogg'un Annancı çocuklarına bu fotoğrafın yürek parçalayan hikayesini anlattı

Gazeteci Fatih Ergin Karen Fogg'un Annancı çocuklarına bu fotoğrafın yürek parçalayan hikayesini anlattı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan bir okuldaki kara tahtalı sınıf 1974 yılından beri kullanılmıyor.

Günboyu Gazetesi yazarı Fatih Ergin, KKTC’deki yaklaşık yarım asır ders işlenmeyen kara tahtalı sınıfın hikayesini anlattı.

"BÜTÜN ÖĞRENCİLERİ KATLEDİP, TOPLU MEZARA GÖMDÜLER"

“En üstte Atatürk''ün, altında da Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş''ın resimlerinin, kara tahtada da isimlerin yazılı bulunduğu bu ilkokul sınıfı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti''ndedir” diyen Ergin, “Bugün ders görmek amacıyla kullanılmıyor bu sınıf, sadece ziyaret edilebiliyor. Niye mi? 1974 yılında bu sınıfa giren Rumlar, bütün öğrencileri işkenceyle katledip, toplu mezara gömdüler. Rumlar, ordumuz adada değilken, küçücük çocukları, hem de işkenceyle katletmekten çekinmemişlerdir.Tahtada yazan isimler; Rumların bu vahşi saldırısı sonucunda hayatlarını kaybeden minik öğrencilerin isimleridir… Resmin sağındaki duvarda da katledilen çocukların resimleri bulunmakta…” ifadelerini kullandı.

"KİMLERİN İŞGALCİ OLDUĞU ORTADA DEĞİL Mİ"

“Rum -Yunan ikilsinin ağzı ile Türk Ordusu''nun işgalci diyenlerin kafasında kimlerin işgalci olduğu ortada değil mi?” diye soran Ergin şöyle devam etti: “Annan Planı sırasında okumadıkları plana neden methiyeler düzenler, Denktaş''ı ''Mister No'' diyerek küresel lobilerin önüne atanlar baksın da utansın!”

İlgili Haberler