Uzman Çavuş'un kabri ve Türk Bayrağı yanmadı

Uzman Çavuş'un kabri ve Türk Bayrağı yanmadı
Mersin'in Silifke ilçesinde dün çıkan orman yangınında hasar gören mezarlıkta, Tunceli'de 2018 yılında kötü hava şartları sebebiyle şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen'in kabri ve Türk bayrağının zarar görmemesi dikkat çekti.

Uzman Çavuş'un kabri ve Türk Bayrağı yanmadı

Silifke''de dün sabah saatlerinde Boğsak mevkisinde başlayan, Işıklı, Hırmanlı ve Yeşilovacık Mahalleleri''ne yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangından etkilenen Yeşilovak Mahallesi''ndeki Çankaya Mezarlığı''nın bir kısmı da hasar gördü. Mezarlıkta kabri bulunan ve geçtiğimiz yıllarda donarak hayatını kaybeden şehit Dikmen''in kabri ve Türk bayrağının zarar görmemesi şaşkınlık yarattı.

"MEZARLIKLARIMIZ YANDI AMA ŞEHİDİMİZİN MEZARI YANMADI"

Tunceli''nin Nazımiye ilçesinde Ekim 2018''de şehit düşen Dikmen''in kabrini ziyaret eden vatandaşlar dua etti. Vatandaşlardan Soner Yeşil, sosyal medyada yapılan paylaşımlarda şehidin mezarının zarar görmediğini öğrendiğini ve kabri ziyarete gittiğini söyledi. Bölgedeki yangının çeşitli alanlarda hasara neden olduğunu anlatan Yeşil, "Mezarlıklarımız yandı ama şehidimizin mezarı yanmadı. Bayrağımız yanmadı" dedi.

Dün Silifke''de orman yangını çıkmış, yangın nedeniyle çok sayıda ev tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle yangın, çevredeki diğer mahallelere de yayılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin bir süredir Nazimiye ilçesi kırsal alanında başlattığı operasyon kapsamında Sarıyayla Köyü kırsalına operasyon düzenledi. Tunceli bölgesinde iki gün kötü hava koşullarının etkili olması nedeniyle yüksek kesimlerde aşırı kar yağışının olmasından sonra hava sıcaklığı eksi 5 derecelere kadar indi. Donma tehlikesi geçiren Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen ile Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel Tunceli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Mersinli Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel ile Feruh Dikmen yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.

 

İlgili Haberler