Mersin'in UNESCO adayı kilise!

Mersin'in UNESCO adayı kilise!
Mersin'in önemli inanç turizm merkezlerinden Tarsus ilçesindeki St. Paul Kilisesi ve Kuyusu'na turistlerin ilgisi artarak devam ediyor.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan ve Hristiyan alemi için önem taşıyan Mersin'in Tarsus ilçesindeki St. Paul Kilisesi ve Kuyusu'nu bu yıl en az 200 bin turistin ziyaret etmesi hedefleniyor.

Tarsus Müze Müdürlüğü 2019 yılı ziyaretçi verilerine göre, "Tarsuslu Pavlus" olarak bilinen St. Paul'un (Aziz Pavlus) doğum yeri ilçedeki St. Paul Kilisesi ve Kuyusu'nu 53 bin 736 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

HAZRETİ İSA VE 4 HAVARİNİN FRESKLERİ BULUNUYOR

Hristiyan dünyası için önem taşıyan kilise ve St. Paul'un yaşadığı evin bulunduğu yer olarak rivayet edilen avluda bulunan su kuyusu, 2000 yılında "St. Paul Kilisesi, Kuyusu ve Tarihi Çevresi" adıyla UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne alındıktan sonra turistlerin ilgisi daha da arttı.

nye3pidzmuc3gnnl9wtzew.jpg

Dönem dönem ayinlerin yapıldığı, hem Katolik hem de Ortodoks mimari stilinde inşa edilen kilisenin orta nefinin tavanında Hazreti İsa, yanlarda da 4 havariler Yohannes, Mattios, Marcos ve Lucas'ın freskleri bulunuyor.