Mesele, mezhep değil emperyalizmdir...

Mesele, mezhep değil emperyalizmdir...

Zulmedenin dini olmaz. Kendisin ister Sünnî, ister, ister Şiî, ister Nusayrî, ister Hristiyan, ister Musevî adlandırsın...

Putin, ilkin Çeçenistan''da, sonra Suriye''de şehirleri, köyleri düzledi, çok masumu katletti. Ukraynalıları katletmekle meşgul bu sıra; Suriye''de bombalamayı durdurdu. Öldürmek Putin de fikr-i sabit.  Yine bombalamaya başlayacaktır!

Daha önce yazılarımda Nusarîliğe dikkati çekmiştim. Benim gibi bir dikkati çeken de Metropoll araştırma şirketi sahibi Özer Sencar. Ö. Sencar Suriye''nin neye evrildiğini çok net ortaya koydu.

Suriye''nin iç meselesine vâkıf "Nusarî" (Arap Alevîsi) B. C.''den yine mektup geldi. Nusarîlerin vahşice katledildiğine dair 20''yi aşkın fotoğraf gönderdi. Belki bizim köşemizde ilk defa bir Nusayrî kendi tarafını savunuyor.

B.C.''ye teşekkür ediyorum, bana güvenerek mektuplarını gönderiyor. İsmini vermeyeceğim. Bir Nusayrî''nin gözünde Suriye''de olanlar:

"Sizlere gönderdiğim vahşet görüntüleri inanın en hafif görüntüler. Arap Alevî halkı deyim yerindeyse büyük bir soykırıma uğratılmak istendi ama Allah zalimlere fırsat vermedi. Toplumumuzla ilgili yazdıklarınızı iyice analiz ettim. Bir sözünüz dikkatimi çekti, yazınızda bu toplumla [Türkiye Nusayrîleriyle] görüşmek istediğiniz fakat kabul etmezler tarzında bir bilgi verildiğini yazmışsınız. Beyefendi, buyurun gelin bu toplumun hangi dinî şahsiyetiyle bir araya gelmek ve sormak istediğiniz sorular var ise açıkça sorun, size bu görüşmeleri sağlayayım ve hatta Suriye ve Lübnan''daki Alevî âlimlerimizle de görüştüreyim. Halkıma yüzlerce yıldır reva görülen zulmü, vahşeti bir de bizlerin ağzından dinleyin. Beyefendi, yeni doğmuş suçsuz günahsız bebelerin ateşte diri diri yakılmasını hangi vicdan kabul eder? Evlâdınıza yapılsa ne yaparsınız? Biz çok sabrettik, lâkin sonunda Zülfikarı ele almak mecburiyetinde kaldık, kendimizi koruduk. Bir tespitinize tamamen katılıyorum. Artık Suriye''de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, gelecek nesillerin huzur içinde yaşaması için sınırların yeniden çizilmesi ve Arap Alevî devletinin ilânının zamanının da geldiğini savunanlardanım. Arap Alevî devletinin de sırtını dayanabileceği yerin de İran olduğunu açıkça beyan edenlerdenim. Küçücük çocukları vahşice katledenlerin akıbetlerinin nasıl olduğunun da fotoğrafını attım, inanın cumhurbaşkanlığı sarayına sadece 8 km kadar yaklaşmışlardı da âlemlerin rabbinin inayeti ve aziz rehber Ali Hamaney''in zamanında müdahalesiyle onlara çok ağır bir hezimeti yaşattık.

Arslan Bey, mesele mezhep meselesi de değildir, sorarım size Libya''da bir tek Alevî ya da Şiî var mıydı? Sünnîleri birbirlerine kırdırdılar. Mesele Emperyalizmdir. Libya''da Alevî Esad yoktu, çöl bedevîleri birbirlerini kırdılar. İslâm coğrafyası kan ağlıyor. Afganistan ve Yemen''de her gün yüzlerce bebek açlıktan kırılıyor biz ne yapıyoruz? Lütfen cevap verin. Hâlen birbirimizle uğraşıyoruz.

İmam Ali''yi sadece hak imam olarak biliriz, onu farklı bir sıfatla anmaktan, vasıflandırmaktan âlemlerin rabbine sığınırım, ne demek istediğimi anlamışsınızdır vesselâm."(B. C.)

B. C.''ye tekrar teşekkür ediyorum. Suriye''de Nusayrîlerin asıl yapmak istediklerini açık yüreklilikle anlattı.

Yazarın Diğer Yazıları