Yurdun dört bir yanı için Meteorolojiden uyarıla peş peşe geldi

Yurdun dört bir yanı için Meteorolojiden uyarıla peş peşe geldi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalara göre Ege Denizi, Kuzey, İç ve Batı Bölgelerimiz ile Doğu Bölgelerimiz için peş peşe uyarılar geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ndne yapılan açıklamada Kuzey Ege’de rüzgarın; yarın (Pazartesi) günün ilk saatlerinden itibaren, Güney Ege’de sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan, akşam saatlerinde yer yer güneybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Kuvvetli fırtınanın; Salı günü, günün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

KUVVETLİ RÜZGA VE FIRTINA

Öte yandan Yurdun Kuzey, İç ve Batı Bölgeleri için yapılan açıklamada ise kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden sonra batı kesimlerden itibaren etkili olmaya başlayacak olan güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgarın, Marmara'nın doğusu, İç Ege ile Batı Akdeniz'de fırtına (50-70 km/sa), Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km/sa), yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

"ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT"

Hava sıcaklıklarının hafta boyunca mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde seyredeceği uyarısında bulunan Meteoroloji, Doğu Bölgelerimiz için ise çığ uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kar erimesi bekleniyor. Kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.