Süper hücre vuracak

Süper hücre vuracak
Meteoroloji uzmanları, bugün için Marmara Bölgesi’nde ‘süper hücre’ uyarısında bulundu. Gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Yalova’da etkili olacağı tahmini yapılırken, sel ve su baskınlarının yaşanabileceği belirtildi. Marmara'da dolu ve fırtına da bekleniyor.

Meteoroloji İstanbul için alarm verdi

Hürriyet''in haberine göre, İstanbul’da dün öğleden sonra bazı ilçelerde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Gök gürültüsü eşliğinde başlayan yağmur sonrası özellikle Maslak’ta yollarda su birikintileri oluştu. Sürücüler birikinti yüzünden zaman zaman zorluklar yaşarken, buna bağlı olarak trafik yoğunluğu da yaşandı. Meteoroloji uzmanları bugün için ise Marmara Bölgesi’nde ‘süper hücre’ uyarısında bulundu.

DOLU VE HORTUM RİSKİ DE VAR

Uzmanlar, sağanağın doluya dönüşme riskinin olduğunu da belirtti. Karadeniz üzerinden gelecek şiddetli rüzgarın, özellikle Düzce, Sakarya ve Kocaeli’de zaman zaman ‘fırtına’ seviyesine çıkabileceği, hortum olaylarının da yaşanabileceği uyarısında da bulundu.

SÜPER HÜCRE NEDİR

Süper Hücre (supercell): Yarı düzenli yukarı-aşağı rüzgar akışlarından meydana gelen çok şiddetli hava (tornadolar, yüksek rüzgarlar, iri dolu) koşulları yaratan büyük ve uzun yaşamlı (birkaç saatten fazla) hücre.

İlgili Haberler