Marmara'da tehlike çanları! Geçen yıla göre yüzde 92 azaldı Marmara Bölgesi'nde, haziran yağışlarının 1991 ile 2020 yılları arasını kapsayan döneme ait uzun yıllar ortalamasına ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 92 azaldı. Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, Kocaeli ve Yalova'da son 64 yılın, İstanbul'da ise son 21 yılın en düşük yağışları haziran ayında yaşandı.
Meteoroloji'den 41 kente sarı kodlu uyarı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Temmuz için hava durumu tahminlerini açıkladı. İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Muğla, Adana ve Antalya'nın da aralarında bulunduğu toplam 41 ilde şiddetli yağış beklendiği bildirildi.
Elektriğe kadın eli değiyor Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) çalışma hayatında da kadınlara fırsat eşitliği sunuyor. Şirket kadın istihdamı projesi kapsamında genel merkez ve ofislerinin yanı sıra saha çalışmalarında da kadınlara görev veriyor.
Deprem sigortalı konut sayısı 11,5 milyonu aştı Konutu depreme karşı güvence altına alan zorunlu deprem sigortası oranı Türkiye genelinde yüzde 58 olurken, sigortalı konut sayısı 11,5 milyonu aştı.
İstanbul'a kar geliyor. Beklenen tarih verildi İstanbul'da kar yağışının görüleceği tarihi açıklandı. Prof. Dr. Orhan Şen "Öyle bir kış yapacak ki o sıcak havaları unutabiliriz" diyerek tarih verdi.
Yarın fırtına ve şiddetli yağış vuracak. Meteoroloji saat verip bölge bölge il il uyardı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi için fırtına ve şiddetli yağış uyarısı yaptı. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan yarın akşam İstanbul'da fırtına pazar günü de kar yağışı beklendiğini açıkladı.
Deprem uzmanı Şükrü Ersoy Marmara için uyardı: 7'den büyük depremler bizi şaşırtmaz Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, MTA'nın diri fay hatları haritasını güncellemesinin ardından açıklamalarda bulundu. Ersoy, en riskli bölgenin Marmara olduğuna dikkat çekerek vatandaşları uyardı.
Meteoroloji kara haberi verdi. Cehennem sıcakları devam edecek Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için kara haberi verdi. Önümüzdeki hafta boyunca cehennem sıcakları devam ederken, termometreler mevsim normallerinin 3 - 6 derece üstünü gösterecek.
Alman GFZ uzmanlarından Marmara için korkutan deprem tahmini Alman Yer Bilimleri Araştırma Merkezi (GFZ) uzmanları, incelemeleri sonucunda Marmara Denizi’nde 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelebileceğini açıkladı.
Meteorolojiden Marmara Bölgesi için il il uyarı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi'nde bugün için fırtına uyarısı yaptı.
İstanbul'u sağanak yağış vuracak. Dikkat! Meteoroloji saat verip uyardı Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; bugün 5 bölgede kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İstanbul için ise öğle saatlerinden itibaren sağanak uyarısı yapan Meteoroloji, tedbirli olma çağrısında bulundu.
Trakya'nın tamamında yüzde 80'den fazla azaldı Marmara Bölgesi'nde yağışlar, şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 46 azaldı.
Marmara için ‘kuvvetli yağış’ ve ‘fırtına’ uyarısı Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için yarın ve pazar günü kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
İstanbul barajlarındaki doluluk son 10 yılın en düşük seviyesinde (24 Ocak 2023) Marmara Bölgesi'nde yağışların azalmasıyla İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 30'un altına düştü. Son 10 yılın en düşük baraj doluluk oranı bu sene yüzde 29.96 ile ocak ayında yaşandı.
İstanbul barajlarında su seviyesi 30'un altına düştü (23 Ocak 2023) Marmara Bölgesi'nde yağışların azalmasıyla İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 30'un altına düştü.
Marmara için fırtına uyarısı Meteoroloji, Marmara Bölgesi için fırtına uyarısında bulundu. Fırtınanın bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor.
Marmara Bölgesi'ni bekleyen büyük tehlike. Uzman isim açıkladı Prof. Dr. Murat Türkeş, son yılların en kurak dönemini geçiren Marmara Bölgesi için kötü haberi verdi.
Marmara Bölgesi'nde sis İstanbul ve Bursa’da etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi düştü. Sürücüler, trafikte ilerlemekte güçlük çekti.
Marmara Bölgesi'nin batısı, İzmir'in güney ve batı ilçeleri, Aydın'ın batı kesimleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli y Marmara Bölgesi'nin batısı, İzmir'in güney ve batı ilçeleri, Aydın'ın batı kesimleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.
Kerem Ökten cuma cumartesi pazar açıklaması yaptı Meteoroloji kahini Kerem Ökten, sosyal medya hesabı üzerinden Marmara Bölgesi için soğuk hava uyarısında bulundu. Ökten, "İstanbul'da Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri herkes mont giyecek. Özelikle Pazar sabahı çok soğuk olacak" paylaşımını yaptı.
Yeni soğuk hava dalgası geliyor. Sıcaklıklar tam 12 derece düşecek Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni soğuk hava dalgası ile birlikte sıcaklıkların hissedilir derecede düşeceğini açıkladı. Marmara Bölgesi için sağanak ve zirai don uyarısı yapıldı. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede 8-12 derece arasında azalmasının beklendiği belirtildi.
Türkiye yağış dalgasının etkisi altına girecek Meteoroloji’den yağış uyarısı geldi. Özellikle Marmara Bölgesi için yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklıklarının da mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.
Kerem Ökten havayı kokladı: "Çok kuvvetli geliyor" diye uyardı. Tarih verdi, "Tedbir alın" dedi Meteoroloji kahini Kerem Ökten, Marmara bölgesi için pazar günü çok kuvvetli lodos gelecek diyerek vatandaşları uyardı.
FETÖ'nün Marmara bölgesi yapılanmasına operasyon FETÖ'nün Marmara bölgesi finans yapılanmasına yönelik operasyonda 11 örgüt üyesi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüt adına para ve kurban bağışı topladığı, cezaevindeki FETÖ'cülerin ailelerine maddi yardım yaptığı belirlendi. FETÖ üyesi şüphelilerin, örgütün yeniden yapılanması amacıyla öğrenci evlerinde faaliyet yürüttüğü ortaya çıktı.
Meteoroloji'den Marmara ve Trakya'yı uyarıdı. Herkes önlemini alsın Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Marmara Bölgesi ve Trakya için fırtına uyarısı yaptı. Toz taşınımı nedeniyle meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.
Flaş... Meteoroloji tarih verdi. Sıcaklıklar artıyor. İstanbul 21 dereceyi görecek Flaş... Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da çarşambadan itibaren sıcaklığın 4 ila 8 derece yükselmesi ve mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerine çıkması bekleniyor.
Sapanca Gölü'nde su seviyesi son 7 yılın zirvesinde Maksimum noktası 32,21 metre olarak belirlenen Sapanca Gölü'nün su seviyesi, 32,29 metreyle son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.
BUDO, bazı seferlerini iptal etti Marmara Bölgesini etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle BUDO, bugün yapacağı bazı seferleri iptal etti.
Meteoroloji 7 il için alarm verdi. Hafta sonu için plan yapanlar dikkat Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan açıklamada, Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan itibaren Trakya’dan başlayıp bölge genelinde etkili olmasının beklendiği belirtildi.
Meteoroloji 7 ili uyardı. Aralarında İstanbul da var. Termometreler bile şaşıracak Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre; Marmara Bölgesi'nde sıcaklık hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde olacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara Bölgesi için fırtına uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Marmara Denizi için verdiği fırtına uyarısından sonra İstanbul Valiliği vatandaşlara uyarıda bulundu.
AFAD'dan 7 il için 'çok kuvvetli' yağış uyarısı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da "çok kuvvetli" yağış beklendiğini duyurdu.
Meteoroloji'den İstanbul için sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı Meteoroloji'den yapılan değerlendirmeye göre, Marmara Bölgesi genelinde aralıklı sağanak ve kuvvetli rüzgar ile İstanbul'un birçok ilçesinde ise sabahtan itibaren sağanak öngörülüyor.
Soğuk ve yağışlı hava geri dönüyor Prof. Dr. Orhan Şen, perşembe günü için Marmara ve Karadeniz Bölgeleri için şiddetli yağış uyarısı yaptı. İstanbul, Artvin, Trabzon, Rize'de sel baskınlarına dikkat çekti.
Meteoroloji radyosu bas bas bağırıyor Marmara Bölgesi'nde, sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde olması öngörülüyor.
Meteoroloji İstanbul için alarm verdi Meteoroloji uzmanları, bugün için Marmara Bölgesi’nde ‘süper hücre’ uyarısında bulundu. Gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Yalova’da etkili olacağı tahmini yapılırken, sel ve su baskınlarının yaşanabileceği belirtildi. Marmara'da dolu ve fırtına da bekleniyor.
Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat Marmara Bölgesi'nde, Trakya, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Bölgedeki sıcaklıklarda önemli bir değişiklik görülmeyeceği, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağı tahmin ediliyor.
Kavurucu sıcaklar geliyor. Montların çıkarılacağı tarih açıklandı CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava sıcaklıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu akşam saatlerinde kuvvetli poyraz beklediğini ve çarşamba günü tüm Türkiye'de yağışların sona ererek yerini güneşli havaya bırakacağını söyleyen Prof. Dr. Şen, "Hafta sonuna doğru yaz günlerini andıran havalar bizi bekliyor" ifadesini kullandı.
Meteoroloji 11 ili uyardı. Şiddetli geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi'nde yer alan, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Bilecik, Sakarya, Yalova şehirlerinde aralıklı yağmur ve sağanak bekleniyor.
Rusya’da gelip Türkiye’yi etkisi altına alacak. Bir anda bastıracak. Çok yoğun olacak. Büyük uyarı geldi Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu raporunu paylaştı. Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara ve Ege Bölgesi’nde yarın yağışlı hava etkili olacak. Yurt genelinde ise sıcaklıkların düşmesi bekleniyor.
Meteoroloji her yere uyarı yaptı. Sessiz sedasız çok kuvvetli geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege Bölgesi, Doğu Akdeniz ve Karadeniz Bölgesi için sarı renkli uyarı geldi. Uyarıda, kuvvetli zirai don riskinin Marmara, Kuzey Ege ve Doğu Akdeniz'in kıyı kesimlerinde hafif, Karadeniz kıyı ve orta kesimlerinde devam ettiği belirtildi
Marmara Denizi'nde görülmeye başladı Marmara Denizi’nde etkili olmaya başlayan deniz salyası ve çamur, balıkçıları zor durumda bıraktı. Günlerdir denize açılamayan Tekirdağlı balıkçılar avlanamamaktan şikayet ediyor. Balıkçı Sermettin Şengüllü, “Ben 10 yaşından beri denize açılıyorum. İlk kez bu kadar sıkıntı çekiyoruz. Denize açılsak bile boş dönüyoruz. Balıkçıların boş dönmesi demek balık fiyatlarının etkilenmesi demektir.” dedi.
AKOM’dan İstanbul için kar uyarısı. Saat verip ilçe ilçe açıkladı AKOM verilerine göre yarın öğle saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden yeni bir soğuk havanın Marmara Bölgesi'ne giriş yapması tahmin ediliyor. Hızla soğuyan hava nedeni ile kent genelinde karla karışık yağmur; şehir merkezi dışında kalan Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos bölgelerde ise hafif kar yağışları bekleniyor.
İstanbul'da beklenen karın kalınlığı açıklandı. Meteoroloji'den son dakika uyarısı Meteoroloji, Marmara bölgesi için yoğun kar uyarısı yaparken İstanbul'daki kar kalınlığının 20-40 cm arasında beklendiğini açıkladı.
Marmara Bölgesi'ne bıyık donduran soğuklar geliyor. Meteoroloji tarih vererek uyardı Meteoroloji 2012 yılında kıyı bölgelerde yaşanan sert kış ve kar yağışını 2021 kışında da bekliyor. Türkiye'nin batısı ve Marmara Bölgesi kar yağışına doyacak. Sibirya soğuklarının Ocak ayının 2.yarısında Doğu Avrupa'ya hakim olacağı belirtilirken, 18-22 Ocak tarihleri arasında ülkemizi de etkisi altına alacağı ifade edildi.