Bu sene yaz gelmeyecek. Meteoroloji'den 34 il için sarı kodlu uyarı

Bu sene yaz gelmeyecek. Meteoroloji'den 34 il için sarı kodlu uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nin (MGM) yayımladığı hava tahmin raporuna göre, sağanak yağışlar yurt genelinde etkisini sürdürecek. Meteoroloji, bugün için İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 34 ile 'sarı kodlu' uyarı verdi. Tahminlere göre yağışlı hava dalgası önümüzdeki haftada da etkili olacak

Yurt genelinde bir süredir etkisini sürdüren ve sel felaketlerine neden olan kuvvetli yağışlar hafta sonunda da devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nün son yayımladığı 5 günlük hava tahmin raporuna göre, sağanak yağışlar, yurt genelinde etkisini sürdürmeye devam edecek.

Meteoroloji, vatandaşları meteorolojik verileri yakından takip etmeleri ve tedbir almaları hususunda uyarırken 34 il için ''sarı kodlu'' uyarı yayımladı. 

O iller şu şekilde;

Adana, Amasya, Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Niğde, Ordu, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Zonguldak, Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 3-6 derece altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege''de kuzeyli yönlerden, Güney Doğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI
Yapılan son değerlendirmelere göre; yağışlı havanın bu gece yarısından sonra yine etkili olması bekleniyor. Gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde Marmara bölge geneli, sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya’nın kuzeyi), Batı Karadeniz ve Kütahya çevreleri ile Afyonkarahisar’ın kuzeyi; öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz’in iç kesimleri, (Çorum, Amasya, Tokat), Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan), Niğde ve Kayseri çevreleri ile Adana’nın kuzey ilçelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22
Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31
Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 37

İlgili Haberler