İlk kez görüntüler ortaya çıktı: Metin Lokumcu davasında mahkeme görevsizlik kararı verdi

İlk kez görüntüler ortaya çıktı: Metin Lokumcu davasında mahkeme görevsizlik kararı verdi
Artvin'in Hopa ilçesinde polisin sıktığı biber gazı nedeniyle fenalaşarak hayatını kaybeden öğretmen Metin Lokumcu’nun, öldüğü güne ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Metin Lokumcu davasında yeni görüntüler ortaya çıktı

Artvin''in Hopa ilçesinde polisin sıktığı biber gazı nedeniyle fenalaşarak hayatını kaybeden öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin 13 polisin yargılandığı davanın ikinci duruşması, Trabzon 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme heyeti, mahkemenin görevsizliği ile TCK 87/4 hükmü uyarınca dosyanın görevli Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine hükmetti.

YENİ GÖRÜNTÜ...

Öte yandan, Lokumcu''nun öldüğü güne ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı.

Söz konusu görüntülerden birinde, polis ekiplerinin sert müdahalesi sırasında bir polis amirinin, "Gebert lan gebert, vur şuna, adam gibi vur" dediği duyuluyor.

ÇOK KONUŞULMUŞTU...

Başbakanlığı döneminde olayların hemen ardından NTV''de canlı yayına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın, hayatını kaybeden Metin Lokumcu hakkındaki bir soruya verdiği yanıt gündemde uzun bir süre yer edinmişti. 

Gazeteci Ruşen Çakır''ın "Hopa''daki olaylarda iyi bir insan hayatını kaybetti. Metin Lokumcu benim de akrabamdı. Sizin olayın ardından sarf ettiğiniz sözler, ailesi olarak biz yadırgadık. Aradan geçen zaman içinde bu konuyu herhalde düşünmüşsünüzdür. Diyeceğiniz bir şey var mı?" sorusuna Erdoğan''ın verdiği yanıt çok konuşulmuştu.

Erdoğan, "Akrabanız olduğu için size başınız sağolsun diyorum. Ama ben size bazı resimleri ve ses kasetlerini ulaştıracağım. O ses kasetlerini dinlediğiniz zaman, o resimleri gördüğünüz zaman, ''Acaba bir emekli öğretmene bunlar yakışır mı?'' diye herhalde siz de akrabanız da olsa hakkı teslim etmeniz gerekir diye düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler