Mevlüt Çavuşoğlu canlı yayında İsveçli Bakan Ann Linde’yi yerin dibine soktu. Teröristleri nasıl desteklediklerini yüzlerine böyle vurdu. İsveçli bakan manidar cevap verdi

Mevlüt Çavuşoğlu canlı yayında İsveçli Bakan Ann Linde’yi yerin dibine soktu. Teröristleri nasıl desteklediklerini yüzlerine böyle vurdu. İsveçli bakan manidar cevap verdi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile Dışişleri Bakanlığı’nda bir araya geldi. Çavuşoğlu'nun İsveçli mevkidaşı Ann Linde'ye söylediği sözler gündeme oturdu. İki bakan arasında canlı yayında yaşanan gerginlik kameralara yansırken, İsveçli Bakan ise Çavuşoğlu’na “Umarım Türkiye’deki herkes görüşlerini aynen sizin yaptığınız gibi ifade edebilirler” diye yanıt verdi.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında canlı yayında gergin dakikalar yaşandı.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, milyonların takip ettiği açıklamada İsveç’in çifte standartlarını ve teröristleri nasıl beslediklerini yüzlerine vurdu.

İsveçli mevkidaşının yayında “Urge” kelimesi kullanmasının ardından sinirlenen Mevlüt Çavuşoğlu, bu söylemin düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Diplomaside ‘urge’ kelimesi kullanılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, “Doğru bir yaklaşım değildir, o kelime yanlış. ‘Call on’ diyebilirsiniz. Siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye'nin Suriye'den çekilmesini istiyorsunuz ya da Türkiye'yi uyarıyorsunuz? Suriye'deki rejim İsveç'e ya da Avrupa Birliği'ne böyle bir yetki mi verdi? Neden PKK'ya YPG'ye destek veriyorsunuz" dedi.

İki bakan arasındaki gerginlik kameralara yansırken, Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz PYD/YPG/PKK hiç ayrım yapmıyoruz. Sizi de böyle görmek istiyoruz. Ofis açtırdınız, ofisin başına gelen adam kara para akladı. Bunlar terörist. Suriyeli diğer Kürtleri dinleyin. Avrupa'daki Suriyeli Kürtleri dinleyin. PKK dışında birçok Kürt dernek var. Onlarla sizleri buluşturabiliriz"

İSVEÇLİ BAKANDAN MANİDAR CEVAP

İsveçli Bakan Linde ise Çavuşoğlu'na verdiği cevapta, “Teşekkür ediyorum. Ben burada misafirim burada böyle bir tartışmaya girmeyeceğim. Zannediyorum bütün gazeteciler anlamıştır. Dostane ve çok samimi bir görüşme yaptık. Umarım Türkiye’deki herkes görüşlerini aynen sizin yaptığınız gibi ifade edebilirler” dedi.