Mevzu Uğur Dündar olunca boyu yetmedi! Yazıyı yeniden yazdırdılar

Mevzu Uğur Dündar olunca boyu yetmedi! Yazıyı yeniden yazdırdılar
Bugünkü köşe yazısında Uğur Dündar'ın dolandırıcı Halil Bezmen'i dövdüğü görüntüleri eleştiren HaberTürk yazarı Kübra Par, tepkiler üzerine yazısını değiştirmek zorunda kaldı.

HaberTürk yazarı Kübra Par, Uğur Dündar'ın 2001 yılında kendilerine saldıran Halil Bezmen isimli dolandırıcıyı tekme tokat dövdüğü görüntüleri eleştirince sosyal medyada büyük tepki topladı.

Habertürk, Kübra Par'ın "Uğur Abi’nin bu kadar cinsiyetçi ve galiz küfürler etmesini ona hiç yakıştıramadım" ifadelerini kullandığı ve yoğun tepki gören yazısını bir süre sonra yayından kaldırdı.

Yazı daha sonra "O yumruk tamam ama..." başlığıyla tekrar yayına tekrar verildi ancak bazı değişiklikler yapıldı.

Par, "Yumruk tamam da o küfürler Uğur Dündar'a yakışıyor mu?" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kim ne derse desin Uğur Dündar bu ülkenin en büyük gazetecilerinden biri... Kuşağından pek çok isim köşesine çekilmişken o hâlâ arı gibi çalışıyor. Yıllarını verdi bu işe... Meslek hayatı boyunca yaşadıkları belgesel oldu, bu akşam yayınlanacak.

Belgeseli hazırlayan Gökmen Ulu’nun paylaştığı yumruk videosu dün sosyal medyada bir efsane gibi dolaştı. Video "Evet devleti kazıkladım" diye ifade veren ve yasa dışı yollarla ABD'ye kaçan Halil Bezmen'in akıbetini takip ettiği zamanlara ait.

Röportaj sırasında bir koruma görevlisi çekimi engellemek için kameraya saldırınca, Uğur Dündar yumruklarıyla adama haddini bildiriyor. Görüntüyü izleyen binlerce kişi olayı büyük bir kahramanlık hikâyesi olarak yorumlamış. Fakat ben izlerken rahatsız oldum çünkü yumruklar bir yana beyefendiliğiyle tanıdığımız Uğur Abi’nin bu kadar cinsiyetçi ve galiz küfürler etmesini ona hiç yakıştıramadım. Videonun o bölümünün sızdırılmasına kendisi de üzülmüştür muhtemelen.

“Aman sen de çok naifsin” demeyin. Delikanlılığa eyvallah ama seçtiğiniz küfür zihniyetinizin aynasıdır."

İŞTE DEĞİŞTİRİLEN KISIM

"Röportaj sırasında bir koruma görevlisi çekimi engellemek için kameraya saldırınca, Uğur Dündar yumruklarıyla adama haddini bildiriyor" cümlesinden sonra gelen kısım şöyle değiştirildi:

"Bu arada Uğur Abi meşru müdafaa durumunda başarılı bir “aktif” savunma uygularken ağzından ister istemez durum icabı küfürlü sözler de çıkıyor.

Ama biz o küfürlerin nezaketiyle tanıdığımız Uğur Abi'yi yansıtmadığına, kavga refleksiyle bir insanlık hali olarak sarf edildiğine ve yayınlanmasından da en çok kendisinin üzülmüş olduğuna eminiz."