MHP Çanakkale'de 'Yeni Parti' istifası

MHP Çanakkale'de 'Yeni Parti' istifası
Çanakkale’de MHP’de üye kaydı bulunan 216 partili istifa eti. Kepez Çamlık’ta bir araya gelen partililer, MHP’den istifa ettiklerini açıkladı.

MHP’de siyaset yapmanın imkânsız hale geldiğini vurgulayan grup, Meral Akşener’in kuracağı ‘Yeni Parti’yi destekleyeceklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada; “MHP’de yapacak bir şey kalmadığı gibi, MHP’nin de yapacağı bir şey kalmadı. Bu yüzden MHP’den istifa ediyoruz. Derdimiz Türkiye, kaygımız Türkiye. Yeniden memleket türküsü söylemek, Sayın Meral Akşener önderliğinde dürüst ve ehil bir lider ve kadro ile adalet için, huzurlu ve güvenli bir memleket için, istihdam ve işsizliğe dur demek için, insanımızın yaşam biçiminden ödün vermeden yaşam kalitelerini arttırmak için yola çıkıyoruz. Kadınımızın emeği, gençliğimizin taze yüreği, evlatlarımızın bayram sabahı gülümserken salladığı eli öpmek üzere yola çıkıyoruz” denildi.

“İSTİFALAR 2 BİNİ GEÇECEK”

Arkadaşları adına Yeniçağ'a bir açıklama yapan Rıdvan Uz, önümüzdeki günlerde ilçelerden de istifalar olacağını belirterek “Toplam 2200 üzerinde istifa olacak. Kurban bayramından sonra her gün bir ilçe istifa edecek” dedi.

MHP'de kalmanın ve hizmet etmenin artık mümkün olmadığını anlatan Uz, şöyle konuştu: “Genel başkanın bize uzak tavrı, yapılan yanlışları anlattığımız zaman yönetimin duymaz tavrı bizi istifaya getirdi. Bunları üst üste koyunca yolun tıkandığını gördük.

ANKARA’DA YOĞUN BİR ÇALIŞMA VAR

Bir gurup arkadaşıyla Ankara'ya gidip Koray Aydın'la görüştüğünü ve Cuma günü döndüğünü anlatan Uz, “Hayırlı olsun diye gittik. Orada yapılan çalışmaları gördük. Bizim için de moral oldu. Yurt genelinde oluşuma büyük teveccüh var” ifadelerini kullandı.

MHP’NİN AĞIR TOPLARI İSTİFA ETTİ

İstifa edenler arasında Çanakkale eski il Başkanı Rıdvan Öz, eski Gökçeada Belediye Başkanı Halil Rüştü Akgün, MHP eski Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, MHP İl Genel Meclisi üyeleri Ali Rasim Acar, Mehmet Kurtdere, MHP Kepez Belediye Meclis Üyesi Halil Uyanık, MHP Teşkilat Başkanı Selahattin Yıldızlar, MHP Kepez Belde Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Karaduman, MHP Kepez eski Belde Başkanı Vahit Sözay, MHP eski Kadın Kolları Başkanı Gülay Serbest gibi isimler dikkat çekti.

İlgili Haberler