MHP'li esnaf isyan etti: Kızım 85 puanla atanamadı

MHP'li esnaf isyan etti: Kızım 85 puanla atanamadı
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin’in Toroslar ilçesinde esnafın sorunlarını dinledi. Kızının 85 puanla atanamadığını anlatan bir esnaf, “Bakın, MHP’nin davasını güdüyordum, yanlış düşünmüşüm.” dedi.

Ali Mahir Başarır, Mersin’in Toroslar ilçesinde esnafla dertleşti. Toroslar’da tarım araçları tamiri yapan bir esnaf, Başarır’a yaşadığı sıkıntıları anlattı.

"BUNALIMIN HAT SAFHASINDAYIZ"

Elektrik faturasının 250’den 580’e ve oradan da 790’a çıktığını aktaran esnaf, “Çaresiziz aslında. Ağlanacak halimize gülüyoruz. Benim bir tek ricam var. Parti davası değil bu dava. Milli değerlerimize sahip çıkacak pozisyonda; vatandaşın, çiftçinin, esnafın derdini çözmek için masaya oturmalısınız. Çünkü bunalımın hat safhasındayız” diye konuştu.

“ÇİFTÇİNİN TEKERİNE TAŞI KOYARSANIZ BU ÜLKEYİ KALKINDIRAMAZSINIZ”

Esnaf, siyasi tercihleri hakkında bilgi vererek, “Hiç kendimi saklamadım, yine söylüyorum. Ben, MHP’ye yıllarca oy vermiş bir adamım. Bizim için partinin önemi yoktur. Adalet neyse bir oradayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin gerek milli çıkarlarına gerek maddi çıkarlarına en uygun hareket eden kimse biz onun yanındayız. Son üç seçimde ben MHP’ye oy vermedim. Sempatim çok fazlaydı. Şimdi İYİ Parti’ye oy verdim. Bir defa CHP’ye oy verdim. Bunu niye söylüyorum? Maalesef halktan yana değiller. Ali Babacan ayrıldı. Sayın Babacan ekonomiyi iyi götürüyordu aslında. Ben bir vatandaşım. Oraları geçtik. Ekonomide zor durumdayız. Çiftçinin tekerine taşı koyarsanız ülkeyi kalkındıramazsınız. Bu işin temeli, çiftçinin kalkınmasından başlar. Üretecek, bizlere getirecek ki bizler de iş yapabilelim” dedi.

“5 LİRA İÇİN SAATLERCE PAZARLIK YAPIYOR”

Sanayi sektöründeki yedek parçaların Çin’den geldiğini ve 300 liralık parçaların iki katı ve daha fazlasına çıktığını söyleyen esnaf, “Bir tane zincir alacak adam, bizimle saatlerce pazarlık yapıyor, 5 lira için. 5 lira için pazarlık yapıyorsa o millet batmıştır. Biz ‘batmış’ deyince herkes sersefil olduğunu zannediyor. Öyle değiliz ama ben, eskiden çalıştığımda bir ev alabiliyordum. Ben kızıma ev alırken doların fırlaması esnasında 420 liraya pazarlık bitirdiğimiz ev, adam iki günde vazgeçti, çocuğum altınlarını bozdurdu. Niye bunları söylüyorum biliyor musunuz; devalüasyon oldu. Altınları bozdurdu, pazartesi tapuya gidecekler ve bu işten vazgeçti adamlar ve çocuğum sadece 15 gündeki zararı 40 milyar (bin lira) ve psikolojisi bozuldu” diye konuştu.

“YALVARIYORUZ BİR ÇOCUĞU İŞE KOYMAK İÇİN, TORPİL NEDİR YA”

Fizyoterapist kızının aldığı 85 puanla atanamadığını anlatan esnaf, “Devlet alımı çok az. Özel sektörde bu çocuğun emeğine saygı duyulmuyor. Yalvarıyoruz bir çocuğu bir işe koymak için, torpil nedir ya? Bana onu söyleyin. Çalışan adamı hak ettiği yere koyacaksın. Ben bileğimle geldim bugüne kadar, çöplükten yetiştim geldim. Çok sinirleniyorum. Bakın, MHP’nin davasını güdüyordum, yanlış düşünmüşüm. Çünkü parti davası yok, ekmek davası var. Net. Geçinemiyoruz. Ben arazimi satmak zorunda kaldım. Yoksa şu an batmıştık biz. Arazimi sattık, getirisiyle ayakta durmaya çalışıyorum. Üç aydır ben, kasama koymayıp, kasamdakilerden bu çocukların ekmeklerini karşılıyorum” dedi.

“ŞEHİDİN CENAZESİNDE GÜLDÜLER YA ŞURAMDAN VURDULAR”

Esnaf, şöyle devam etti:

“Eskiden biz ekmeğimizi siyasilerden mi yiyorduk? Alın teriyle bir şeyler yaparak kazanmaya çalışıyoruz. Bu kadar basit. Sen de gelsen çalışıp kazanıyorum, öteki de gelse çalışıp kazanacağım ama en azından adaletli ve eşit bir davranış olsun. Haklarımızı eşit versinler bize. Sayın Meral Akşener gelecek. CHP’nin… Onların tabiriyle söylüyorum; ‘Bay Kemal’ diye seslendirecekler küçücük çocuğa, yazık ya. Çocukla siyaset yapılır mı? Diyorlar ki ‘Baskı kuracaklar’, yayınlayın. ‘Elimden mikrofonu kaptı.’ Ben sizin zorla çalabilir miyim bir şeyinizi? Bizatihi Cumhurbaşkanımız veriyor. Cumhurbaşkanım bilerek, isteyerek ve yanındaki bakanların hepsi gülüyor ya. Şehidin cenazesinde bir konuşma yaparken orada bile espri yaparak güldüler ya şuramdan vurdular. Şehide sahip çıkan bizdik. Sayın Bahçeli’ye soruyorum; hani hesap soracaktık.”

İlgili Haberler