MHP'li İsmail Ok'tan 'Öcalan' açıklaması

MHP'li İsmail Ok'tan 'Öcalan' açıklaması
Bebek katiline bayramda kardeşi Mehmet Öcalan ile açık görüş izni verilmesine sert tepki gösteren MHP’li İsmail Ok, “Bu PKK ve bölücülere verilen bir tavizdir” dedi

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın Kurban Bayramı dolayısıyla ailesiyle görüşmesine izin verilmesine serttepki gösterenMHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, “Türk milletini derinden yaralayan bir karar. Bölücü unsurların sözde eylemlerine karşı devletin geri adım atmasıdır. Bunun başka bir izahı yok” diye konuştu. Hükümetin tam anlamıyla terör örgütü PKK ile mücadele etmediğini ifade eden Ok şunları kaydetti: “AKP hükümetinin terör örgü- tüne karşı yapılan mücadelede maalesef birileri iki geri adım attığının örneğini izliyoruz. Hükü- metin özellikle PKK’yla mücadelede ne kadar samimiyetsiz olduğunun göstergesidir. PKK ve bölücülere karşı verilen bir tavizdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bu hainler karşısında aciz olarak göstermektir. Bir Türk milliyetçisi olarak bu olayı kınıyorum. Ben daha geçen hafta Balıkesir’de şehit anasının ağıt yakarken göğsüne nasıl vurduğunu gördüm. Sözün bittiği anları yaşadık. Bu acıları yaşayanları anlamak bir yana buacıları yaşatanları kucaklayanları lanetliyorum. Bu görüş izninin anlamı öyle bir görüş izni olmasının ötesinde bölücülere karşı taviz ve devletin hainlere karşı diz çöktürülmesi demektir.”

‘Açlık grevi’ tiyatrosu

PKK’nın siyasi uzantılarının bebek katili Öcalan’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi alamadıkları iddiasıyla başlattıkları “açlık grevi” tiyatrosunun ardından böyle bir kararın verilmesinin taviz olduğuna dikkat çeken Ok, bu adımların arkasından yeni bir sözde çözüm masanın da kurulabileceğini öne sürdü. Ok, “Tekrar masa kurulabilir ve daha ağır bedeller ödeyebiliriz. Böyle bir dönemde şehitlerin kanlarının kurumadığı süreçte geri adım atanların dün olduğu gibi yarın da masaya oturmaları hiç sürpriz olmaz” dedi. Bu kararın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ne tepki vereceğinin merak konusu olduğunu söyleyen Ok, “BuradanYeni kapıruhu diyerek sarayda ağırlananların bu uygulamalar karşısında takınacaklarıtavrı merak ediyorum” diye konuştu.

Kardeşi Gemlik’e geldi

Öte yandan bebek katiliAbdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyiyle görüşmek için İmralı Adası’na gitmek üzere Bursa’nın Gemlik ilçesine geldi. Abdullah Öcalan’ın avukatı Mazlum Dinç ile dün sabah saatlerinde Gemlik Jandarma Komutanlığı önünde işlemlerin tamamlanmasını bekleyen Mehmet Öcalan İmralı Adası’na gidebilmek için Gemlik’teolduklarını söyledi. Mehmet Öcalan, tek istediklerinin görüşmenin gerçekleşmesi olduğunu dile getirdi.