Mikrosoft'un kurucusu Bill Gates 50 yıllık sırrını açıkladı

Mikrosoft'un kurucusu Bill Gates 50 yıllık sırrını açıkladı
Mikrosoft'un kurucusu Bill Gates, Pickleball adlı oyunu tam 50 yıldır oynadığını açıkladı. Peki Pickleball nedir, nasıl oynanır? İşte detaylar...

Pickleball ülkemizde çok fazla bilinmeyen bir oyun olsa da, artık internet üzerinde sıklıkla karşılaşılır hale geldi. Şubat ayında, üst üste iki yıl en hızlı büyüyen spor seçildi. Tenis, badminton ve masa tenisinin karışımı olarak tanımlanan oyun, raket, file ve küçük bir top ile oynamaktadır. Ancak Salı günü yayınlanan bir videoda Bill Gates''in gizli bir yönü daha ortaya çıkmış oldu. 50 yıldır bu oyunu oynadığını söyleyen milyarder için Pickleball oyunu yeni değilmiş.

TeknolojiOku''dan aktarılan bilgilere göre; Gates, “Aptalca terimlerine ve komik ismine rağmen, pickleball aslında oldukça karmaşık bir oyundur” dedi. Ayrıca Gates oyun için “Öğrenmesi kolay bir oyun. İnsanlar bunu pek çok spor için söylüyor, ancak pickleball söz konusu olduğunda bu doğru.” dedi.

Bill Gates, “aptalca terimler” derken şaka yapmamıştır. Pickleball ifadeleri arasında "dink" (sekme sırasında yumuşak bir vuruş), “mutfak” (sahanın bir parçası) ve “sıska tekliler” (iki kişilik bir antrenman) bulunmaktadır.

Pickleball, 1965''te Gates''in memleketi Seattle''dan çok uzak olmayan Bainbridge Adası, Washington''da icat edilmiştir. Gates, babası Bill Sr.''nin oyunun üç mucidi ile arkadaş olduğunu söyledi: Bill Bell, Barney McCallum ve Joel Pritchard.

Pritchard daha sonra Washington''un vali yardımcısı oldu. USA Pickleball''ın söylediğine göre, oyun ailelerin badminton setinin sadece bir kısmını bulabildikleri ve bu yüzden pinpon kürekleri ve delikli bir top ile doğaçlama yaptıkları bir gün icat edildi.

Gates, “Tamamen Seattle''a özeldi” diyor ve devam ediyor: “Yani, icat edildikten 50 yıl sonra havalanmaya başlaması ve şimdi inanılmaz bir ivmeye sahip olması biraz şaşırtıcı.”

İlgili Haberler