Milas Belediye Başkanı Çökertme'deki son durumu paylaştı: Cayır cayır yanıyor

Milas Belediye Başkanı Çökertme'deki son durumu paylaştı: Cayır cayır yanıyor
Bugün "havadan müdahale" çağrısı yapan Başkan Tokat, sosyal medya hesabından son olarak bir paylaşım yaparak, Çökertme'deki son durumu paylaştı. Tokat, vatandaşlara “Çökertme’yi terk edin” şeklinde seslendi.

Milas Belediye Başkanı Çökertme'deki son durumu paylaştı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının devam ettiği Milas ilçesinin Çökertme Mahallesi’nden açıklama yaptı.

Tokat, "Şu anda çok şiddetli bir rüzgarla karşı karşıyayız. Biraz önce Çökertme''nin içine kadar girme imkanım oldu. Yangın bastırdığı için geri döndük. Rüzgar çok şiddetli olduğu için yangın daha da güçleniyor" ifadelerini kullandı.

Orman ekipleri, itfaiye erleri ve yurttaşların yangına karşı mücadelesinin sürdüğünü aktaran Tokat, "Şu anda Çökertme cayır cayır yanıyor. Çok kötü bir tablo var şuan" diye konuştu. Mahalle ve köylerdeki evlerini terk etmemek isteyen yurttaşlar olduğunu aktaran Tokat, bu yurttaşları ikna etmeye çalıştıklarını da aktardı.

Tokat, konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı: 

"Yiyecek ve içecek noktasında bariz bir ihtiyacımız yok ama daha fazla söndürme aracına, suya ihtiyacımız var. Hava müdahalesi sabah olunca yapılabilir. Etkin bir hava müdahalesinin olması gerekiyor. Şimdiye kadarkiler çok yetersiz. Şuanda tam karşımda çok parlayan alevleri görüyorum. Rüzgarın şiddetiyle artıyor. Ancak rüzgar termik santralin ters yönünde esiyor. Biraz olsun tehlikeyi bertaraf etmemizi sağlayabilir. Uçaklar devreye sokulmadığı sürece iş burada zor" 

HAVADAN MÜDAHALE ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Milas Belediye Başkan Muhammet Tokat, gün içinde de, "Ne yazık ki tüm çabalarımıza rağmen Çökertme yanıyor. Saat oldu ne helikopter var ne uçak. Yol kapanıyor derhal Çökertme’yi terk edin" paylaşımını yapmıştı.

5 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Muğla''nın Milas ilçesinde, ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Beyciler Mahallesi''ndeki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevler, Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri mahallelerine sıçradı.

Jandarma ekipleri, mahallelerin tahliyesini sağladı. Bazı vatandaşların, hayvanlarını da kurtarmaya çalıştığı görüldü.

İlgili Haberler