Milli Eğitim Bakanlığı'ndan corona virüs uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan corona virüs uyarısı
MEB, corona virüs salgını nedeniyle öğretmenler ve öğrenciler için uyarı mesajı yayınladı. Uyarı yazısında, corona virüsün dünyanın birçok ülkesinde artış göstermeye devam ettiği kaydedildi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla gönderilen yazıda, öğrenci öğretmen ve personellere zorunlu olmadıkça yurt dışına seyahat edilmemesi istendi. Uyarı yazısında ayrıca, corona virüsün dünyanın birçok ülkesinde artış göstermeye devam ettiği kaydedildi.

MEB ayrıca, yazıda Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) açıklamaları ve uyarılarının yakından takip edilmesi konusunda da tavsiyede bulunuldu.

Bakan Yardımcısı Safran imzalı uyarı yazısında şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemiz tarafından ilgili makamlarca gerekli koruma ve kontrol tedbirleri alınmakta olup Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlara da alınması gereken önlemlere ilişkin bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Bu bağlamda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve Bakanlığımız personelinin bu süre zarfında tedbiren zorunlu olmadıkça proje, uluslararası toplantı ve benzeri etkinlikler kapsamında yurt dışına seyahat etmemeleri; yurt dışında görevli bulunan veya görevlendirilmeleri zaruri olan Bakanlık personelinin sağlık önlemlerine azami düzeyde riayet etmeleri; Büyükelçiliklerimiz ve Başkonsolosluklarımız ile bulundukları ülkenin resmi makamları ve Dünya Sağlık Örgütünün açıklama ve uyarılarını yakından takip etmeleri önem arz etmektedir.''